Diego Simeone
 Reuters / Darren Staples / REUTERS
MIHO DOBRAŠIN IZ MADRIDA

DIEGO SIMEONE NA PRESICI DEMANTIRAO ODLAZAK HRVATA 'Nije točno da je zatražio odlazak iz Atletica! Ne postoji ništa što ne može biti kao prije...'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 29. studeni 2017. 19:49

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije u početnoj momčadi Atletico Madrida za uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Španjolskog kupa protiv trećeligaša Elchea te je njegov ostanak među Crveno-bijelima upitan.

Vrsaljko zbog bolova u leđima nije trenirao tjedan dana no u ponedjeljak i utorak je normalno vježbao sa suigračima koji se pripremaju za utakmicu u srijedu na madridskom stadionu Wanda Metropolitano. Diego Simeone na treningu nije uvrstio 25-godišnjeg Vrsaljka u momčad s kojom će istrčati na Elche premda mu je ozlijeđen prvi desni bek 32-godišnji Juanfran Torres. Umjesto njega u udarnoj postavi na desnom beku trebao bi zaigrati defenzivni vezni Thomas Partey.

- Šime je jučer počeo trenirati s nama. Danas je bio dobar na treningu. Bit će pozvan na utakmicu zajedno s Thomasom pa ćemo vidjeti tko će početi - rekao je Simeone na konferenciji za medije u madridskom predgrađu Majadahonda gdje se nalazi klupski kamp.

- Thomas je važan za ekipu. Postoje nogometaši za koje nije važno na kojoj poziciji igraju već je bitno kako igraju. To Thomasu daje više mogućnosti. Mora nastaviti napredovati - dodao je Argentinac o 24-godišnjem Gancu.

KIEV, UKRAINE - OCTOBER 09:  Sime Vrsaljko of Croatia looks on during the FIFA 2018 World Cup Group I Qualifier between Ukraine and Croatia at Kiev Olympic Stadium on October 9, 2017 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images

Normalno da ga traže

Talijanski mediji već tjednima navode kako je Vrsaljko nezadovoljan statusom u Atleticu, a u ponedjeljak je portal Calcio Napoli 24 izvijestio kako je hrvatski branič preko svog zastupnika zatražio od Atletica razgovore s Napolijem. Vodeća momčad talijanskog prvenstva je već neko vrijeme zainteresirana za njegovim dovođenjem nadajući se kako bi zbog male minutaže mogao napustiti Madrid.

- Ne, nije točno da je zatražio odlazak. Sa mnom o tome nije razgovarao - istaknuo je Simeone upitan je li istina da je Vrsaljko zatražio odlazak iz Atletica u siječnju kako tvrde u Italiji. Ovaj mjesec je u Madridu boravio njegov zastupnik Giuseppe Riso, napominju talijanski mediji. Atleticov glasnogovornik je rekao da “ne zna za to”. Riso je Talijan baš kao i sportski direktor madridskog kluba Andrea Berta, zadužen u Atleticu za transfere. Novinari u Madridu ne isključuju mogućnost da su razgovarali o interesu Napolija.

Diego Simeone je potvrdio da interes postoji:

- Šime je važan igrač pa kao što za sve važne igrače ima mjesta na tržištu tako i za njega postoji interes. Mi smo zadovoljni što se dobre momčadi interesiraju za naše igrače. Normalno je da ga traže jer je dobar.

Fizičke poteškoće

Vrsaljko je ove sezone odigrao samo 363 minute sudjelujući u pet utakmica. Posljednji put je za crveno-bijele zaigrao prije mjesec dana.

- Ne postoji ništa što ne može biti kao prije. Bio je ozlijeđen, a kada je igrao, to je radio dobro - rekao je Simeone. - Na njega je također utjecalo i to što je Juanfran igrao jako dobro - dodao je 47-godišnji trener.

Vrsaljko je posljednji put igrao 25. listopada na gostovanju kod Elchea gdje je Atlético u prvoj utakmici Kupa remizirao 1:1. U srijedu će u uzvratu pred svojom publikom nastojati osigurati prolaz u osminu finala.

Ovo je druga teška sezona za prvog desnog beka hrvatske reprezentacije. Nakon što je u ljeto 2016. došao iz talijanskog Sassuola nije dobivao priliku uz Juanfrana, igrača u kojeg Simeone ima veliko povjerenja od dolaska u klub 2011. godine. Kada se konačno izborio za mjesto u prvoj postavi, Vrsaljko je ozlijedio koljeno u ožujku, u prvoj minuti utakmice sa Sevillom. Propustio je ostatak sezone te se na ljeto priključio suigračima. Dobro je prošao pripreme nadajući se povratku u prvu postavu. No to se nije dogodilo. U prvenstvu je skupio 183 minute posljednji put zaigravši prije dva mjeseca protiv Leganesa.

- Ove sezone mu fizičke poteškoće i ozljede nisu dopustile da se pokaže i ispuni očekivanja Atlética. Otuda i interes Napolija - napominje Chema Fuente, novinar Mundo Deportiva u Madridu.

Linker
15. svibanj 2024 20:34