Ronald Gorsic / CROPIX
EUROPSKA LIGA

DINAMO - ČORNOMOREC Dinamo bez najopasnijeg igrača dočekuje Ukrajince

Dinamo ima veliku priliku za popravak nakon debakla protiv rivala Hajduka, a u današnji susret ulaze bez ponajboljeg igrača Soudania
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 19. rujan 2013. 15:13

U Dinamu su na početku sezone ambiciozno najavljivali novi pohod prema skupinama Lige prvaka, no bečka Austrija spriječila ih je u tom naumu.

Ceh zbog prvog poraza od Austrije platio je trener Jurčić, a unatoč brojnim zvučnim imenima koja su se spominjala u kuloarima, njegovim je nasljednikom proglašen Branko Ivanković. On za sada nije donio pozitivan šok u svlačionici budući da je njegova momčad u subotu poražena od najljućeg rivala Hajduka koji je slavio s dva gola Pašalića nakon prekida.

Ivanković tvrdi da splitski poraz nije poremetio atmosferu u ekipi:

- Jučer sam na treningu vidio da je momčad u odličnom raspoloženju, s puno motivacije i strasti smo trenirali i očekujem takav pristup i u četvrtak na utakmici.

Što se izostanaka tiče, najveći hendikep za Dinamo sigurno predstavlja izostanak najopasnijeg ofenzivca Soudanija, a osim njega susret će propustiti i nespremni stoper Addy.

Dinamov trener osvrnuo se na sljedećeg protivnika:

- Počinjemo s Europskom ligom gdje su naše ambicije jasne, svaku utakmicu tražimo pobjedu i tri boda, te na kraju želimo biti među prve dvije momčadi koje prolaze dalje. O Chernomoretsu ne trebam posebno govoriti da su jaka momčad koja ima šest pobjeda zaredom i u ligi se nalazi ispred dva giganta, Shaktara i Dynamo Kijeva, to dovoljno govori. Nemaju spektakularne zvijezde, ali su dobro izbalansirani, čvrsti, agresivni i odlično organizirani. Sigurno nas čeka teška utakmica, ali i mi imamo kvalitetu bez obzira što nema Soudanija. Očekujem Chernomorets koji će se pokušati nametnuti i diktirati ritam igre.

S obzirom da na nacionalnoj televiziji nema prijenosa utakmice, u Dinamu se nadaju većoj pomoći navijača. Cijene ulaznica su iznimno pristupačne i iznose nevjerojatno malih 5, 10 i 15 kn. Za Dinamo je problem što u vrijeme odigravanja utakmice s Chernomoretsom, košarkaši igraju četvrtfinale Europskog prvenstva, no u klubu su organizirali gledanje utakmice na video zidu kako bi ipak imali značajnu podršku s tribina u ovom susretu.

Černomorec je definitivno u Zagreb stigao sa velikim ambicijama koje su sasvim u skladu sa njihovom trenutnom formom, ali i nivoom igre koji konstantno napreduje već nekoliko sezona. Njihov stil igre poprilično je defanzivne prirode, teško primaju pogotke, ali isto tako niti napadački dio igre nije im previše sjajan. U zadnjih šest nastupa uključujući i onaj protiv Skenderbeua u doigravanju primili su svega dva pogotka.

- Trenutno smo svi zdravi, hvala Bogu, tako da je raspoloženje i uzbuđenje uobičajeno kao prije svake utakmice - započeo je trener Grigorčuk pa potom nastavio:

- Pogledao sam gotovo sve utakmice Dinama, puno toga nas je zanimalo i prikupili smo razne informacije. Ono što mogu reći jest da je ovo vrlo ozbiljna momčad, sa dobrom igrom i moramo pokazati respekt njihovom treneru i igračima. Sveukupno, mislim da je Dinamo vrlo jaka momčad i ja razumijem da je pred nama jedna vrlo ozbiljna utakmica. Svjesni smo da se moramo suprotstaviti, ali s druge strane mi se nismo pripremali za ovaj dvoboj misleći na to kako se nositi s prednostima protivnika. Naš je zadatak pokazati dobru igru i pokušati nešto više učiniti. Znatiželjan sam vidjeti kako ćemo igrati u napadu iako ne mogu obećati da ćemo napasti jaki Dinamo.

Imao je trener Grigorčuk i vremena razbiti malo monotoniju pa se čak i našaliti:

- Mi bismo jako bili zadovoljni sa 5:0 u našu korist. To je naravno šala, mi znamo da je ovo ozbiljan susret i želimo pozitivan rezultat.

Linker
18. svibanj 2024 16:47