Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
FANTAZIST U NAJBOLJIM GODINAMA

DINAMO VEĆ IMA ZAMJENU ZA ROGA, ON JE BISER PREPUN IMAGINACIJE Cico kaže: 'To je pravi igrač!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 13:20

Marko Rog je otišao, tko će uskočiti u njegove cipele? Ima li Dinamo igrača koji može dostojno zamijeniti novog nogometaša Napolija? Naravno, nije lako zamijeniti Roga, hrvatski reprezentativac se u godinu dana pretvorio u jednog od ključnih igrača. Ante Ćorić je objavio da ostaje u plavom dresu, što je bila krasna priča u nedjelju. Trener Kranjčar je naravno sretan zbog takvog raspleta.

- Ćorić će biti lider Dinama! Mora biti lider... - kaže Cico.

Igra sudbine

Ne sumnjamo da će ga iskusni trener znati pretvoriti u pravog vođu, Cico voli takve igrače, nogometne bisere prepune nogometne imaginacije i ideje, prave ‘fantaziste’.

Ali, vratimo se igraču koji bi mogao biti ‘dubler’ Marka Roga. Jedno ime nameće se vrlo ozbiljno, radi se o Domagoju Pavičiću (22).

- Pavičić je pravi igrač - kaže Kranjčar.

Može li Pavičić postati novi ‘Dinamov Marko Rog’? Da ga tijekom dosadašnje karijere nisu pratile ozljede, možda bi već sad mogli ustvrditi da se radi o veznjaku koji ispred sebe ima blistavu karijeru, a možda bi već sada poput Roga igrao u nekom velikom klubu. Međutim, sudbina ponekad nije idealna, ponekad se poigra s ljudima. No, ponekad i vrati, zar ne?

Ukoliko ste dovoljno uporni, a usput imate znanja i vještine poput Domagoja, onda gotovo uvijek vrati.

Uhvatio kontinuitet

Da Kranjčar itekako ozbiljno računa na Pavičića poslužit će ovaj podatak. Pavičić je ove sezone igrao na tri utakmice Modrih u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ulazio je protiv Dinama iz Tbiulisija, te dva puta protiv Salzburga. U prvoj maksimirskoj utakmici u 57. minuti, u Salzburgu u 73. minuti. Kad te trener koristi u dvije najvažnije utakmice sezone, koje nose hrpu milijuna eura i donose europski prestiž, onda je jasno koliko na tebe računa. Usput, u HNL-u Pavičić je participirao na 4 ogleda, uključujući onaj s Hajdukom na Poljudu.

Trenutačno se Pavičić nalazi na pripremama mlade Gračanove vrste u Svetom Martinu na Muri.

- Napokon sam uhvatio neki kontinuitet igre. Osjećam se odlično, u dobroj sam formi. Mislim da bih mogao startati u prvoj jedanaestorici. Trebaju mi utakmice i sve će doći na svoje - kaže Pavičić.

Trener Kranjčar ima veliko povjerenje u njega, hvali ga, pruža mu priliku. Pavičić kaže:

- Nadam se da mu to povjerenje vraćam na terenu. Uvijek dajem sve od sebe.

Kad mu spomenete Marka Roga, dobit ćete od njega samo slapove hvalospjeva.

- Marko je bio odličan ovih godinu dana koje je proveo u našoj svlačionici. Sve je dao za Dinamo, zaslužio je taj sjajni transfer u Napoli. Ali, kad već pitate, mogu, kako vi kažete, u njegove cipele! Osjećam se apsolutno sposobnim za to. Kad uhvatim kontinuitet utakmica, mogu biti važna karika u Dinamu!

Volim igrati s Ćorićem

Na pitanje koja mu pozicija najviše odgovara, kaže:

- Ne ona klasičnog zadnjeg veznog, nego malo ispred. Recimo, imamo jednog zadnjeg veznog, a ja igram malo ispred njega. Nije klasična polušpica nego nešto ‘između’. Super je igrati u vezi s Antom Ćorićem, on je pravi ‘španer’. Volim takve suigrače. Da, nadam se da ću igrati Ligu prvaka, posebno bih volio nastupiti protiv Juventusa, novog kluba Marka Pjace - zaključio je Pavičić.

Linker
03. svibanj 2024 07:33