Soudani
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
MODRI MR. DERBI

DINAMOV JUNAK SRUŠIO RIJEKU I PONOVNO ODUŠEVIO SJAJNOM PARTIJOM NA MAKSIMIRU 'Pokazujemo svima koliko vrijedimo, uvjerljiva pobjeda je dokaz tome'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 28. listopad 2017. 20:37

U derbiju 14. kola Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Rijeku sa 3-1 (1-1).Aktualni prvak poveo je u 9. minuti nakon što Dinamova obrana nije dobro očistila prizemno ubacivanje Acostyja, pa se lopta odbila točno u noge Nigerijcu koji je pogodio praznu mrežu. Dinamo je do poluvremena uspio izjednačiti preko More koji je odlično reagirao na jednu odbijenu loptu i sa 15-ak metara pogodio pod gredu.

U nastavku je Dinamu pobjedu s dva gola osigurao Soudani. Alžirac se u 49. minuti odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju i "šakricama" zabio za 2-1, da bi ga u 79. minuti sjajnom okomitom loptom u čistu priliku izbacio Olmo, a strijelac Soudanijeva kalibra rutinski je pogodio za potvrdu pobjede.

Dva gola, od kojih jedan škaricama, i velike zasluge za prvi gol Dinama saldo su Soudanijeve partije na Maksimiru. Opravdao je epitet Mr. Derby.

- Moja igra nije toliko bitna, ono što je važno je pobjeda nad Rijekom i nova tri boda. Čestitam suigračima, Dinamo je zasluženo pobijedio. Pokazujemo svima koliko vrijedimo, uvjerljiva pobjeda je dokaz tome. Mi smo Dinamo, svake godine napadamo naslov prvaka, želimo pobijediti u svakoj utakmici.

Gol škaricama posebno je oduševio maksimirsku publiku.

- Nisam točno znao gdje je vratar, ali dobro sam se snašao - istaknuo je Soudani.

Rijeku je pak načeo Nikola Moro. Kad zabija, onda zabija efektno i precizno; vratio je Dinamo u igru i utro put prema pobjedi.

- Znamo što nam znači ova pobjeda, imamo devet bodova prednosti. Ali ne smijemo kalkulirati, sad moramo nastaviti ovako, to nam je putokaz. Oni su zabili, ali taj nas gol nije poljuljao, uzvratili smo brzo. A onda smo na poluvremenu rekli da idemo još jače, zabiti još jedan gol.

Moro nije imao dvojbe u rangiranju ove utakmice.

- Najbolja naša utakmica u sezoni! Bili smo agresivni, bolji, zasluženo smo slavili. Ne bih unaprijed govorio da je sad sve riješeno, idemo korak po korak, samo da nastavimo ovako i bit će sve dobro.

Linker
04. svibanj 2024 18:07