CROPIX
VJERAN MODRIMA

DINAMOVAC OTKRIO ISTINU O POZIVU IZ DOMOVINE Neki su ga već otpremili iz Hrvatske, ali ove riječi će osvojiti srca navijača

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. siječanj 2017. 15:07

Leonardo Sigali je tu, u Rovinju, iako se moglo dogoditi da se i ne vrati iz Argentine. Ponuda iz Racinga bila je na stolu u Maksimiru, Modri su je odbili. Sigali je, ipak, jedan od igrača s kojima su u Dinamu zadovoljni, igrački i ljudski, nitko ne bi imao ništa protiv da on ostane ovdje još nekoliko sezone.

Naravno, drugo su financije, ponuda i potražnja. Ali, eto, ovog se puta nije dogodilo, Sigali je ostao, nastavlja se boriti. No, koja je, zapravo, istina o toj priči s Racingom, tko je koga zvao, tko je što kome rekao?

Odbijena ponuda

- Istina je da su iz Racinga nazvali mog agenta i rekli da su zainteresirani za mene, a Racing je poslao ponudu Dinamu. I, potom se nije dogodilo ništa, Dinamo je ponudu odbio, a ja sam zadovoljan ovdje. Imam još ugovor godinu dana, želim svaki dan biti sve bolji, napredovati kao i dosad. I to je to - objasnio je Sigali, međutim, nešto je ipak ostalo neobjašnjeno.

Naime, bi li Racing uopće slao ponudu da nije imao Sigalijev “mig” da se želi vratiti, a argentinskim medijima je i sam izjavio da ne bi imao ništa protiv povratka u Argentinu, da poznaje i cijeni rad trenera Cocce.

- Ne, nisam kazao da se želim vratiti u Argentinu i da bih odmah došao u Racing. Samo sam kazao da poznajem trenera, da se radi o odličnom stručnjaku, ali i da mi je u Dinamu lijepo, svi se odlično odnose prema menu, igram u Europi, bio sam dio Lige prvaka i da ću ostati ovdje. Stvarno mi je super, nemam se na što požaliti.

Kako god, bilo što da je u pozadini tog neostvarenog transfera, on je u konačnici baš to, neostvaren. Sigali je ostao u Dinamu, na pripremama je, kako sad stvari stoje i ostat će ovdje još neko vrijeme.

Football Soccer - Juventus v Dinamo Zagreb - UEFA Champions League Group Stage - Group H - Juventus Stadium, Turin - 7/12/16 Dinamo Zagreb's Leonardo Sigali in action with Juventus' Gonzalo Higuain Reuters / Giorgio Perottino Livepic EDITORIAL USE ONLY.
REUTERS

Božić u Argentini

- Bio sam kući u Argentini, s obitelji i prijateljima za Božić i Novu godinu, dobro sam se odmorio i sad je vrijeme za ozbiljan posao. Tek je početak priprema, malo-pomalo napredujemo, uhodavamo se. Iako, nije lagano, krenuli smo jako, kao i uvijek na samom početku, zasad je sve u najboljem redu.

Na ljeto će se napuniti tri godine od Sigalijeva dolaska u Dinamo, napunit će i 30 godina. Osvojio je dosta toga, igrao Ligu prvaka, ima li više motiva igrati u modrom dresu ili ipak gleda kako će uskoro otići u neki jači klub, bolju ligu?

- Vjerujte, imam još puno motiva. Želim da stignemo Rijeku, to je cilj, i moj i svih u klubu. Hoću svoj četvrti trofej s Dinamom, važno je i za klub da se osvoji naslov prvaka, da se osigura nastup u Europi, u kvalifikacijama Lige prvaka. Doista, trenutno uopće na razmišljam o nekom drugom klubu, o odlasku. Glavom sam potpuno tu, u Dinamu, gledam samo kako svakim danom, svakim treningom biti što bolji. Ponavljam, imam ugovor još godinu dana, prioritet mi je Dinamo, a hoće li se nešto promijeniti, hoću li ga odraditi do kraja ili ne, to ćemo vidjeti.

Football Soccer - Juventus v Dinamo Zagreb - UEFA Champions League Group Stage - Group H - Juventus Stadium, Turin - 7/12/16 Juventus' Kwadwo Asamoah in action with Dinamo Zagreb's Leonardo Sigali  Reuters / Giorgio Perottino Livepic EDITORIAL USE ONLY.
REUTERS

Kakav ćemo Dinamo gledati na proljeće, hoćemo li vidjeti nekakav iskorak, bolja izdanja?

- Krenuli smo s pripremama dobro, moramo tako nastaviti, vjerujem da će trener iz nas izvući maksimum i da ćete na proljeće gledati bolji Dinamo nego jesenas. Da ćemo osvojiti naslov prvaka, a onda na jesen opet igrati Ligu prvaka.

Što se njegove pozicije tiče, konkurencija se pojačava. Sad je tu i Lešković, ostali su Šifo i Benković, dolaze Perić i Soldo. Ipak, Sigali i dalje figurira kao prva stoperska opcija, uz Benkovića.

- Gledajte, za trenera je uvijek dobro da ima više rješenja na svakoj poziciji, svaka je konkurencija poželjna, daj Bože da na svakom mjestu u momčadi bude više kvalitetnih igrača. To su sve ozbiljni igrači, slijedi nam svima velika borba za minutažu. Uopće ne mislim da sam ja sad pretplaćen na prvi sastav, da imam ikakva jamstva. No, nije prvi put da mi se to događa, uvijek je konkurencija, uvijek se treba izboriti, vjerujem da ću uspjeti.

Split, 171216
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Dinamo. 
Na fotografiji:Nikola Vlasic i Leonardo Sigali.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Ne gledam Rijeku

U Rijeci bi mu se sad bilo lakše izboriti, otišao je Mitrović. Koliko će to biti veliki hendikep za lidera prvenstva u nastavku sezone?

- Ma, iskreno, ne gledam Rijeku, mislim da ni suigrači ne razbijaju glavu njima. Usredotočeni smo samo na sebe, na Dinamo. Koncentrirani na rad, kako da što bolje dostignemo taj zaostatak od šest bodova. Budemo li mi pravi, na svojoj razini, bit ćemo bolji od Rijeke na proljeće.

Posebno njemu leže Riječani, zabija im gotovo uvijek. Baš je bio strijelac gola ‘spasa’ u Zagrebu, u zadnjem derbiju.

- Ah, bila je to samo sreća, čista sreća.

Pa, nije tako izgledalo, zabio je poput pravog golgetera?

- Ha-ha, hvala.

Dakle, da sumiramo kakve su Sigalijeve osobne ambicije na proljeće, kako vidi dalje svoju karijeru.

- Ambicija je, kratko i jasno - biti prvi. Nema ništa drugo, to je sveti cilj. I, naravno, želim da ja budem još bolji nego jesenas, čitava momčad imam mjesta za napredak, očekujem da to prezentiramo i na terenu. Ponavljam još jednom, zadovoljan sam u Dinamu, ne razmišljam o odlasku, pogotovo ne sad kad na proljeće imamo puno posla.

Linker
03. svibanj 2024 07:58