Dominik Livaković
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'ZNAO SAM DA ĆETE ME TO PITATI'

DINAMOVO NOVO GOSTOVANJE PRATI JEDNO VELIKO PITANJE Bugarski trener otkrio zašto se i dalje ne zna tko je BROJ 1 na golu hrvatskog prvaka

DINAMO Lov za prvoplasiranom Rijekom maksimirska momčad nastavlja u subotu u Zaprešiću (15.00)
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 28. listopad 2016. 19:56

Nogometaši Dinama dvaput će u Zaprešić u sljedećih mjesec dana. Ove subote u 14. kolu MAXtv Prve lige, 30. studenoga u četvrtfinalu Kupa. Prvenstvo je, dakako, bitnije, a nema ni mogućnosti produžetaka ili 11-eraca kao u Kupu...

Inter je znao Dinamu oduzimati trofeje, kao Inker kup u finalu s HAŠK-Građanskim, pa Croatiji prvenstvo, kad je Ante Čačić pobijedio Ćiru Blaževića. Inter Srećka Bogdana je s Modrićem svladao tadašnji Dinamo kojem su kasnije ti bodovi nedostajali da se spasi ispadanja u ‘Ligu za bedaka’.

Ako je to daleka povijest, ona bliža govori da je momčad Samira Toplaka lani u svim dvobojima bila tvrd orah Zoranu Mamiću. Bivši kapetan Varteksa je u Zaprešiću složio sportski drsku ekipicu koja je sposobna zagorčavati život favoritima, slušajući ili čitajući Toplakove izjave prisjećamo se predsjednika varaždinskog prvoligaša Anđelka Herjavca i njegovog prkosa kojim je zarazio cijeli klub. Branko Laljak nije toliko glasan kao pokojni ‘Đelac’, ali zato je Toplak iskričav poput Luke Bonačića. Nedavno je uzeo po dva boda Hajduku i Rijeci (po 1-1)...

- Gledao sam Inter. Dobra je to momčad i bit će nam teška utakmica. Nadam se dobroj igri i osvajanju tri boda, što je najbitnije u ovom trenutku - kazao je trener jedanaesterostrukog uzastopnog hrvatskog prvaka Ivajlo Petev, kojem je novi na listi ozlijeđenih Ivan Fiolić.

Upalilo mu se koljeno, pregled magnetskom rezonancom pokazao je da nije ništa ozbiljnije i mladi vezist bit će u konkurenciji za Sevillu u srijedu. Petev se još jednom osvrnuo na utorak i Bjelovar, naglašava da ga nitko nije razočarao niti ispao iz postave za Zaprešić ili Sevillu.

- Ne, ne, ne. Da se ne vraćam natrag, mi smo u Bjelovaru dobro ušli u utakmicu, prvih 25-30 minuta imali tri-četiri šanse, šteta šo nismo zabili, ali svi smo se trudili, radili ono što sam tražio. Bitno je da smo prošli, moramo samo analizirati naše pogreške - naglasio je Petev, koji nije želio potvrditi, ali je prema svemu što je dosad govorio logično da na vrata ponovno vrati Dominka Livakovića.

- Nije me prevario osjećaj da ćete to pitati. Vidjet ćete uoči utakmice tko će braniti. Saznao sam da je svaki dan bilo u novinama zašto igra ovaj ili onaj. Zadovoljan sam sa svim igračima, no htio sam da se malo Livaković odmori, to je bio razlog što je branio Šemper, naglasio je bugarski strateg pa pojasnio svoju odluku:

- Šemper je naš talent, znate što je bilo prije mog dolaska, htio sam ga malo dići, jer imamo dva mlada golmana, a puno je utakmica do kraja. Teško je šest mjeseci sa 11-12 igrača u tri natjecanja, treba pronaći ravnotežu - poručio je Petev.

Inače, subotnju utakmicu Dinamu ponovno maše Sanja Rođak-Karšić. No, za razliku od prošle subote i dvoboja s Cibalijom, kad je bila bliže modroj klupi, ovaj put će naša najtalentiranija sutkinja biti opet na strani domaće, ali žuto-plave klupe, što će biti izazov za temperamentnog Toplaka. Mahala je Sanja i u srijedu u Rudešu, bez greške, u formi je. Inače, glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Linker
03. svibanj 2024 02:05