David Ramos/Getty Images
ČAROBNJAKU ISTJEČE UGOVOR

DOŽIVOTNO NA NOU CAMPU? Messi i Barcelona vode maratonske pregovore, želi li City preoteti Lea, mora mu ponuditi barem 200 milijuna eura godišnje!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. listopad 2017. 20:50

Moderni nogomet promijenio je sve, u modernom nogometu se ne može dogoditi da jednog velikana kroz razdoblje od 27 godina provedu tek dva kapetana, kao što je to od 1982. do 2009. bio slučaj u Milanu s Francom Baresijem i Paolom Maldinijem. U modernom nogometu nije normalno da Francesco Totti provede u Romi gotovo tri desetljeća, da 25 seniorskih sezona odradi u istom dresu ili kao Ryan Giggs tek jednu manje u Manchester Unitedu...

Iniestinim stopama

Sve to danas nije normalno zato jer PSG u razmaku od nekoliko tjedana na dva igrača potroši 400 milijuna eura, da bi se onaj od 222 milijuna - Neymar, koji je stigao iz Barcelone, u još kraćem razdoblju posvađao s najboljim klupskim strijelcem Edinsonom Cavanijem i trenerom Unaijem Emeryjem. Iz te perspektive bi stoga bilo normalno da i Leo Messi napusti Camp Nou, pogotovo nakon što se počelo otvoreno pričati da ga želi Manchester City. I spreman je platiti koliko treba. Iznos pak nitko ne spominje jer kako se ograničiti nakon što je pariški šeik sa po dvjestotinjak milijuna eura za Neymara i Mbappea podigao letvicu manchesterskom šeiku, koji bi po tom “cjeniku” argentinskog čarobnjaka morao učiniti najplaćenijim sportašem svih vremena.

Činjenica da Messiju na ljeto istječe ugovor, a da je do sada odbio sve što mu je Barcelona nudila da bi ostao u klubu u kojem je od 13. godine dodatno potpiruje maštu. Pogotovo jer pregovori traju već 18 mjeseci. Međutim, u Barceloni vjeruju kako će Leo Messi potpisati ugovor sličan onom koji je već potpisao Andres Iniesta. Doživotni ugovor po kojem bi ostao u Barci i nakon završetka igračke karijere.

- Ideja je da ostane zauvijek kod nas jer on je tu ikona - jasan je direktor Oscar Grau.

S Messijem je Barcelona osvojila 30 trofeja, Argentinac je od 2004. u jedinom dresu koji je ikad oblačio zabio ukupno 522 gola, prošli tjedan došao do stotog u europskim natjecanjima, već sada je najveći nogometaš u klupskoj povijesti, u ozbiljnoj konkurenciji za najvećeg u povijesti nogometa. Zbog svega toga doživotni ugovor s Barcelonom, a spominje se i godišnja plaća u rasponu od 50 do 100 milijuna eura, zvuči kao prirodan sljedeći korak u karijeri Lea Messija, koji sa 30 sigurno još jako dugo planira oduševljavati navijače diljem svijeta.

Rijetki iznad 100

Ali opet nitko ne može biti siguran da će to ipak do kraja raditi u dresu Barcelone jer nitko ne može ni zamisliti što zapravo Manchester City može ponuditi Messiju. Podsjetimo tek da su kroz povijest rijetki sportaši probili granicu od 100 milijuna kad govorimo o zaradi od “primarne djelatnosti” (bez sponzorskih ugovora) kroz jednu godinu. Po brojnim glasinama je čak i to Manchester City spreman ponuditi 200 milijuna eura godišnje plaće Messiju. Ili dvostruko više od Barcelone...

Linker
28. travanj 2024 19:42