Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CIJENA - IMPRESIVNA

DRUGI NAJVEĆI POSAO RIJEKE U POVIJESTI Rijekin as u transferu života pred odlaskom u redove njemačkog velikana!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. lipanj 2017. 10:14

Rijekin središnji branič Josip Elez blizu je odlaska u redove njemačkog velikana Schalke!

Informacija, naravno, još uvijek ima status neslužbene, ali cijela je priča navodno otišla poprilično daleko i mogla bi dobiti službenu notu nakon što vodstvo riječkog prvoligaša usuglasi sve detalje s dužnosnicima prvoligaša iz Gelsenkirchena, koji ovog ljeta kani ojačati momčad pa krenuti u pohod na gornje pozicije Bundeslige nakon slabije tek završene sezone u kojoj je zauzeo 10. mjesto.

Slično kao i zimus kada je turski prvak Bešiktaš kupio Mateja Mitrovića, čini se da su središnji braniči Rijeke posebno tražena i cijenjena roba na nogometnom tržištu. Odlična sezona koju Elez ima iza sebe mogla bi ga odvesti u redove renomiranog bundesligaša, a on postati još jedan od sjajnih poslova Bijelih.

Ovaj 23-godišnji središnji branič prošlog je ljeta došao na Rujevicu kao posuđeni igrač Lazija, vodstvo Bijelih u ožujku je prema unaprijed dogovorenim uvjetima za 400-tinjak tisuća eura otkupilo Elezov ugovor koji, po svemu sudeći, neće ni odrađivati.

Iznos poput Mitrovića

Kao i uvijek kada je riječ o transferima vezanih uz riječkog prvoligaša konkretnih je detalja malo, ali, po svemu sudeći, iznos koji bi na Rujevici mogli inkasirati za 23-godišnjeg braniča mogao bi dosegnuti onaj Mitrovićev, odnosno biti težak između četiri i pet milijuna eura.

Schalke je definitivno klub koji takav iznos može platiti, za iduću sezonu već su potrošili više od 30 milijuna eura za dva igrača (ukrajinskog krilnog igrača Konopljanku i alžirskog reprezentativnog veznjaka Bentaleba) i Elez bi se prema svojim godinama i igračkim karakteristikama definitivno mogao tamo uklopiti.

U riječkom prvoligašu ostali su prilično zakopčani na ovu temu, najavivši tek mogućnost realizacije jednog ulaznog i jednog izlaznog transfera. Elezov odlazak definitivno bi se uklopio u ovu priču i već do kraja tjedna mogao postati još jedan od onih za koje se Rijeka pokazala sjajnom odskočnom daskom.

Varazdin, 310517.
Gradski stadion Varazdin.
Finale nogometnog Kupa Hrvatske, utakmica GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Andrej Prskalo, Josip Elez, Amir Hodzic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Budući da je početak priprema zakazan za 12. lipnja, dolazak koji spominju na Rujevici mogao bi biti vezan za poziciju središnjeg braniča. Realizacijom Elezova transfera, Rijeka bi ostala na dva imena - Dariju Župariću i Aleksandru Šofrancu, budući da se klupsko vodstvo jučer zahvalilo Anti Kulušiću. Iskusni središnji branič zimus je potpisao ugovor do kraja sezone uz opciju produženja na još dvije godine koja nije aktivirana. Jučer je sportski direktor Srećko Juričić zahvalio Kulušiću na doprinosu dvostrukoj kruni okarakteriziravši ga velikim čovjekom i profesionalcem i okrenuo se traženju novih rješenja za popunjavanje riječke defenzivne linije za novu sezonu.

Kuloarski se spominju imena Jakova Filipovića i Nikole Katića, prije nekoliko tjedana i Miral Samardžić je govorio da bi se rado vratio na Rujevicu, a jedna od opcija mogao bi biti i 18-godišnji junior Jasmin Čeliković. Riječ je o najboljem igraču ovosezonske Kvarnerske rivijere, središnjem braniču koji zna igrati i koji će, uz veznjaka Mateja Šanteka, danas potpisati prvi profesionalni ugovor s riječkim prvoligašem.

Top 5 izlaznih transfera Rijeke:

1. Andrej Kramarić

- sezona 14/15. u Leicester: 9,00 milijuna eura odšteta

2. Matej Mitrović

- sezona 16/17. u Bešiktaš: 4,20 milijuna eura odšteta

3. Anas Sharbini

- sezona 09/10. u Hajduk: 2,00 milijuna eura odšteta

4. Roman Bezjak

- sezona 16/17. u Darmstadt: 2,00 milijuna eura odšteta

5. Ivan Močinić

- sezona 16/17. u Rapid Beč: 2,00 milijuna eura odšteta

Linker
02. svibanj 2024 15:43