Reuters / Andrew Couldridge Livepic / REUTERS
ŽELE BOLJE

EGZODUS NAJVEĆIH ZVIJEZDA IZ SLAVNOG EUROPSKOG KLUBA Ostavljaju 'pustoš' iza sebe, ali 'mrtvi-hladni' poručuju: 'Tko nas može kriviti?!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2017. 01:02

Proteklih tjedana vratili su staru slavu sjajnim igrama u Europskoj ligi i podsjetili na najslavnije dana, ali današnjica već otvara komplicirana i teška pitanja. Najveće zvijezde Ajaxa, svjetski poznatog rasadnika talenata, našle su se na radaru europskih velikana, prije svega engleskih i neće ih biti nimalo jednostavno nadomjestiti.

Ajax je došao do finala Europske lige, prvog europskog finala poslije 1995. godine kada su osvojili Ligu prvaka pobjedom nad Milanom. Opet sjaje starim sjajom, a u prvom redu za unosan transfer su se našli Davy Klaassen, Davinson Sanchez, Joel Veltman i Kasper Dolberg. Kvartet ključnih karika nizozemskog kluba samo što nije digao sidro i otišao, a najviše interesa stiže iz najbogatije lige svijeta - Premiershipa.

Klaassen se našao na meti Tottenhama i Evertona, a menadžer Evertona Ronald Koeman već je ranije kontaktirao ovog ofenzivca koji je i sam jasno naznačio buduća zbivanja.

- Realno je da ću otići i mislim da mi nitko neće stajati na putu. Ali, tko me može kriviti? - kaže 24- godišnji Klaassen.

Zaista, teško Ajax - koliko god bio slavan i popularan - može parirati snažnim Englezima. Veći je to sportski izazov, više je novca, europski tron još je bliže...

Dolberg, prozvan nasljednikom Zlatana Ibrahimovića, mogao bi u Manchester United, a Sanchez, 20-godišnji stoper, u Barcelonu.

- Naravno, volio bih igrati za Barcelonu. Veliki je kompliment što me traže. Oni su svjetska elita, tko ne bi volio tamo igrati?! - zapitao se kolumbijski nogometaš.

Naposljetku, Veltman, koji je 25-godišnji branič, gleda prema Tottenhamu, ali i West Hamu hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića. I ranije ga se povezivalo s Tottenhamom, a pratili su ga i skauti Manchester Citya te Chelseaja.

Uistinu, puno je interesa, igrači sami niti ne kriju želju za odlaskom, a klubu preostaje samo jedno. Vratiti se u realnost i posvetiti mukotrpnom stvaranju novih zvijezda koje će sjati europskim nogometnim nebom.

Linker
18. svibanj 2024 22:43