REUTERS
PRAVO STANJE STVARI

CIJELA TAJNA OTKRIVENA SAMO ZA SN Legendarni Vatreni poručio koliko su zapravo Bilić i hrvatska kolonija zaista (bili) - 'blizu otkazu'

NIKOLA JURČEVIĆ Pomoćnik Slavena Bilića u West Hamu nakon važne pobjeda kod Crystal Palacea
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. listopad 2016. 23:55

Nedjelja mirnija, puno mirnija od nekih prijašnjih. Nikola Jurčević, pomoćnik Slavena Bilića u West Hamu, uživao je u podnevnoj kavi u Londonu, subota je ipak donijela olakšanje.

- Da sada ne ulazimo u dublje analize, pobijedili smo u jednoj važnoj utakmici. Zaslužili smo pobjedu, zadovoljni smo s ta tri boda, idemo dalje - rekao je u uvodu Nikola Jurčević.

Pao je na gostovanju Crystal Palace, druga je to premierligaška pobjeda Čekićara ove sezone. Pobjeda koja se čekala i čekala, bez nje... Tko zna bismo li jučer pričali s Jurčevićem kao Bilićevim pomoćnikom, s obzirom na informacije koje su zadnjih tjedana dolazile s Otoka, svaki je novi poraz mogao Biliću i suradnicima biti posljednji.

Nije bilo ultimatuma

- Mi ovdje ne osjećamo nikakav pritisak, barem ne u klubu. Nikad nitko nije došao i pred nas stavio neki ultimatum, nikad nam nitko nije zavezao omču oko vrata. To ovdje u Engleskoj ne postoji, drukčije se radi. Normalno je da se nakon toliko poraza u medijima priča o promjenama, iako, moram i to reći, nije ni to tako dramatično. West Ham je ipak malo u medijskoj zavjetrini, fokus je na najjačim klubovima, na Cityju, Unitedu, Chelseaju, Liverpoolu, Arsenalu... Tako da nije to baš bilo onako kako se možda iz Hrvatske čini.

Znači, nije bilo opasnosti da susret protiv Crystal Palacea bude posljednji vaš u West Hamu?

- Gledajte, mi imamo odlične odnose s ljudima u klubu, imamo podršku, nikad nitko nije s nama razgovarao na način ‘moraš pobijediti ili ideš’. West Ham nije klub koji brzo i često mijenja trenere. Ali, naravno, nogomet je posao i ako nešto ne ide dobro, treba mijenjati. Sigurno, da smo izgubili ovu utakmicu i još koju nakon nje, ako bi se vidjelo da ne možemo podići momčad i promijeniti putanju uspješnosti, da onda nema ni smisla ostati na klupi. Ako su rezultati loši i ti ne možeš ništa učiniti, pa nema logike da i dalje pokušavaš, zar ne?

Međutim, pobjeda protiv Crystala Palacea mogla bi malo utišati takve priče, mogla bi donijeti novo svjetlo pred Bilića i momčad?

- Ono što je uvijek najvažnije jest kako reagira momčad. A ona je u ovoj utakmici reagirala odlično, odigrala dobru utakmicu i uzela tri boda. Dobro smo radili u ovoj stanci, vidi se napredak i sve je više optimizma. Svi vjerujemo kako je ovo početak jednog uspješnog niza, ajmo reći, naš novi početak.

Stadion nije alibi

Da, nije još ništa gotovo, jedna pobjeda mijenja sve?

- Naravno! Sad igramo sa Sunderlandom na svom stadionu, ako pobijedimo, bit ćemo još bliže sredini ljestvice. Imamo sedam bodova, a prvak Leicester ima osam. Rana je faza prvenstva, ništa nije dramatično. Dugo smo čekali pobjedu, mogli smo imati više bodova, međutim, još nije kasno da krenemo prema gore.

Novi stadion još nije ‘legao’ kako treba, je li i to jedan od razloga lošijih rezultata?

- Nije tajna da novi stadion uvijek traži prilagodbu, pa i veći klubovi od nas imali su na početku problema. Ali, daleko od toga da je to ikakav alibi, kao i ozljede koje su nas pratile na početku sezone. Jednostavno, liga je takva, svatko može svakoga pobijediti, mi smo sad upisali ta tri boda i nadamo se da idući trijumf nećemo tako dugo čekati.

Linker
04. svibanj 2024 10:52