Reuters / Carl Recine / REUTERS
FRANCUZ STVARA PROBLEME

EKSKLUZIVNO ZA SPORTSKE NOVOSTI Zvijezda radi probleme, a desna ruka Slavena Bilića otkrila: 'Igrači su pokazali da mogu pobjeđivati i bez njega'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. siječanj 2017. 16:06

Puno se lakše diše u West Hamu. Momčad Slavena Bilića pobijedila je prekjučer Middlesbrough, druga je to pobjeda zaredom Londončana u Premiershipu, Čekićari su uzeli 16 od posljednja 24 boda. Situacija je sada mnogo bolja no što je bila, bivši hrvatski izbornik i njegovi suradnici napokon mogu odahnuti.

- Istina, s tih nekoliko pobjeda u posljednje vrijeme došli smo do zraka. Maknuli smo taj pritisak koji nas prati od početka sezone, prošli smo kroz mnogo teških situacija, sada smo u sredini ljestvice i sve odmah izgleda puno bolje - javio nam se iz Londona Nikola Jurčević, Bilićev pomoćnik, koji kao i svi u londonskom klubu vrlo intenzivno proživljava zadnje tjedne, zapravo mjesece.

Od lošeg starta sezone, priča da im prijeti otkaz, do najnovije situacije s najboljim igračem Dimitrijem Payetom.

- Turbulentna sezona, nema što. Ali uspjeli smo i bez Payeta dobiti posljednje dvije utakmice, Crystal Palace i Middlesbrough, što je velika stvar za nas.

Carrollov preporod

Priznaje Jurčević da je očito želja francuskog internacionalca da napusti klub i poruka da više ne želi igrati za West Ham pozitivno utjecala na ostatak momčadi.

- Homogenizirali smo se. Svlačionica je pozitivno reagirala, igrači su odlučili pokazati da i bez Payeta mogu biti dobri i pobjeđivati. Vratio se i Andy Carroll, on kad je zdrav i spreman, onda je jedan od najboljih napadača u Premiershipu. On je bio jako važan igrač u ove dvije utakmice, zabija, i dok je takav, imamo sjajnog igrača u momčadi.

No, što će biti s Payetom. Puno se toga piše, govori, kakav je njegov status?

- Moram naglasiti da je Payet bio jedan od naših najvažnjih igrača, dao je prošle sezone puno ovome klubu, postao je reprezentativac. Nikad nije imao problema ni sa kim u svlačionici, čitao sam da su ga suigrači izbacili iz momčadi, da ne žele s njim komunicirati. Ne znam je li to baš tako, on nije dio momčadi jer je tako odlučio trener, trenira s juniorskom momčadi i vidjet ćemo što će se dalje događati s njim.

On želi u Marseille, koji već šalje ponude, ali ih West Ham odbija?

- On je kazao da želi kući u Francusku iz obiteljskih razloga. Pregovara se, razgovara se, sigurno će njegova sudbina biti poznata do posljednjeg dana prijelaznog roka.

Sigurno je da ga West Ham ne želi prodati samo da bi ga prodao i time ga se riješio. Baš zato što iza sebe ima odličnu sezonu, što je bio na Europskom prvenstvu i francuski je reprezentativac, klub ne misli davati nikakav popust. Vidjeli ste kako cijene igračima skaču u nebo, logično je da Payeta ne žele prodati tako olako.

Pregovori traju

Ako ga West Ham ne proda, postoje još samo dvije mogućnosti. Ili da nastavi trenirati s juniorskom momčadi, ili da ga Slaven Bilić pomiluje i vrati u prvu momčad.

- Znate kako se kaže, u nogometu je sve moguće. Nikada ne znate kako će se sve rasplesti, tako niti u ovom slučaju. Ono što je trenutačno činjenica, jest da je on izvan momčadi, da naš klub pregovara s Marseilleom o njegovoj prodaji te da do kraja siječnja ima još vremena, tek tada ćemo znati odgovor na ovo pitanje.

Opet, to što je West Ham dvije utakmice zasredom pobijedio bez najboljeg igrača, svakako je poruka i njemu samome.

- Kažem, sve to što se događalo od početka sezone i kulminiralo ovim slučajem, donijelo je i neke pozitivne stvari. Kako sve odjednom izgleda puno bolje, optimističnije u odnosu na situaciju prije, recimo, mjesec dana. Najbitnije od svega je što smo rezultatski napredovali i puno se lakše sada orijentirati na ono što nam slijedi.

A slijedi dvoboj s Manchester Cityjem 1. veljače, koji rezultatski nije u nekoj velikoj seriji.

- Nije City rezultatski tako dobar kakvu ima momčad. I igre su mu bolje od rezultata. Gledao sam ih protiv Tottenhema, imali su 2:0, moglo je biti i više, na kraju je završilo 2:2. Nedavno smo u Kupu izgubili 5:0 od istog protivnika, iako smo se na početku dobro držali. Mislim da će ovo ipak biti drukčija utakmica, sad smo ipak mi u boljem ozračju i razdoblju

Linker
07. svibanj 2024 10:27