REUTERS/Peter Powell
ČOVJEK KOJI OTKRIVA TALENTE

ENGLEZI OTKRILI SLJEDEĆI VELIKI TRANSFER HRVATSKOG TRENERA! 'Slaven Bilić preuzima reprezentaciju, ali ne Hrvatsku!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2017. 13:46

Nije tajna da se klupa Slavena Bilića u West Hamu itekako drma nakon slabog starta u sezonu, a engleski mediji naveliko pišu o njegovoj mogućoj smjeni.

Portal Talksport lansirao je priču da bi hrvatski trener uskoro mogao preuzeti izborničku klupu Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon što je reprezentacija SAD-a propustila kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, što im je prvi put da neće zaigrati na Mundijalu od 1986. godine, bez posla je logično ostao izbornik Bruce Arena.

Talksport navodi Bilića kao jednog od glavnih favorita za klupu SAD-a navodeći kao njegove veliku vrlinu promociju talenata. "Bilić je promovirao novu generaciju hrvatskih igrača i kao izbornik ju je odveo na Euro 2008. i 2012. godine, a njegov životopis krase impresivne pobjede protiv Njemačke, Italije, kao i domaća i gostujuća pobjeda protiv Engleske", navodi se u tekstu.

Bilićev West Ham poražen je u pet od prvih devet utakmica nove premierligaške sezone, a pred hrvatskim trenerom su utakmice istine. Engleski mediji tvrde da ima dvije utakmice da spasi posao, a prva od njih igra se već večeras u Liga kupu na gostovanju kod Tottenhama. Druga je ona subotnja na gostovanju kod Crystal Palacea u sklopu Premiershipa.

Uoči okršaja protiv Tottenhama Bilić je itekako svjestan situacije u kojoj se nalazi. Mnogi predviđaju da će on biti sljedeći premierligaški trener koji će ostati bez posla nakon Franka De Boera (Crystal Palace), Craiga Shakespearea (Leicester) i Ronalda Koemana (Everton).

"Uvijek postoje tri ili četiri trenera koji su u takvoj poziciji i ja sam definitivno jedan od njih. Pitate me jesam li zbog toga dekoncentriran? Ne, tada dajem još više. Nikad nisam odustao u životu, nema veze u kojem aspektu, bilo kao roditelj, bilo kao prijatelj ili menadžer. To je moja najveća snaga, biti jak u teškim trenucima. Sada prolazim teške trenutke, ali nisam uplašen", objašnjava Bilić.

Hrvatski trener razgovarao je s klupskim suvlasnikom Davidom Sullivanom.

"Podupirao me, kao i uvijek. Podupire mene, podipire momčad, ali naravno da smo pričali o situaciji. Ali ne treba mi predsjednik reći u kakvoj smo situaciji. Svima nam je to jasno. Razgovarali smo i složili smo se da vrlo brzo moramo osvojiti bodove".

U ponedjeljak su krizni sastanak održali i igrači West Hama.

"Imali su sastanak i ja za to znam, naravno. Prvo sam imao sastanak s kapetanom, a prije toga sam dugo razgovarao sa svojim kolegama. Njihov sastanak smatram vrlo pozitivnim", dodao je hrvatski trener.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. svibanj 2024 23:24