Meho Kodro

 PASCAL MULLER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Pascal Muller/zuma Press/profimedia
TKO JE SLJEDEĆI?

Šok u susjedstvu, Bosna i Hercegovina opet ostala bez izbornika, na klupu odmah dolazi apsolutna legenda?

Samo rujanski kvalifikacijski ciklus vodio je Meho Kodro, a novo ime već se užurbano traži
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 17:58

Meho Kodro više nije izbornik nacionalne nogometne vrste Bosne i Hercegovine. Nakon što je u rujanskim utakmicama kvalifikacija za Euro prvo pobijedio Lihtenštajn, a onda izgubio na Islandu, Nogometni savez BiH odlučio mu se zahvaliti...

Kako stoji u izvještaju BiH-saveza, nije usvojen Kodrin izvještaj kojeg je podnio vrhu te institucije. Sastao se odbor za hitnost i odlučio da će krenuti u potragu za novim rješenjem. Ugovor se, kako vele iz Saveza, jednostrano raskida ako Savez ne usvoji jedan izbornikov izvještaj s okupljanja, a to se, eto, dogodilo već nakon prvog Kodrinog dvomeča.

Odluka o smjeni Mehe Kodre u odboru za hitnost bila je jednoglasna.

Bosnu i Hercegovinu kroz kvalifikacije na Euro može odvesti samo puka teorija, ali shodno dobro odigranoj prošloj sezoni Lige nacija, ima osigurano mjesto u doigravanju u ožujku sljedeće godine. Do kraja kvalifikacijskog ciklusa čekaju je Lihtenštajn i Luksemburg vani, odnosno Slovačka i Portugal kod kuće.

Još uvijek nije poznato tko će biti novi izbornik BiH, ali spominje se nekoliko kandidata. Na prvom je mjestu Vahid Halilhodžić koji je u nedavnom intervjuu BiH-medijima kazao da će porazgovarati s predsjednikom Saveza, Vicom Zeljkovićem.

Standings provided by Sofascore
Linker
07. svibanj 2024 15:41