Screenshot
'BITNO JE POMOĆI LJUDIMA U NEVOLJI'

EVO KAKO JE SLAVNI HRVAT POSTAO JUNAK DANA NA BANKOMATU U FRANKFURTU Novinari se sjatili, Robi otkrio detalje drame - drznika je strpao u kontejner!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. svibanj 2017. 16:01

Običan posjet restoranu i večera Roberta Kovača pretvorila je u junaka dana. Negdašnji reprezentativni stoper, naime, uhvatio je drskog kradljivca koji je netom prije opljačkao 72-godišnjaka. Stariji gospodin dizao je novac s bankomata, radilo se o 40 eura, kada mu je prišao 28-godišnji lopov i oteo mu novac lakše ga ozlijedivši. Kada je krenuo u bijeg za njim je potrčao Robert Kovač te ga ulovio.

- Vidi se da je još uvijek u punom treningu - rekao je glasnogovornik frankfurtske policije nakon što su stigli na poprište zločina.

Kradljivac je pritvoren i to samo nekoliko sati nakon što je pušten s izdržavanja kazne za prijašnje nepodopštine.

- Civilna hrabrost je važna, ali ne znam bih li uvijek ovako postupio. To ovisi od situacije do situacije. Sretan sam da je sve završilo ovako - napisao je na jednoj društvenoj mreži 43-godišnji Kovač.

Tako je barem na jedan dan Robert izašao iz sjene svog brata Nike kojem je već nekoliko godina pomoćnik, prvo u mladoj reprezentaciji Hrvatske, potom u A selekciji, a sada i u Eintrachtu.

Jučer je mlađi Kovač bio u centru pozornosti, brojne medijske kuće posjetile su trening kamp Eintrachta i čekale njegovu izjavu.

- Čuo sam kako netko viče “u pomoć, policija”. Onda sam primijetio muškarca u bijegu i nakon 50 metara sam ga ulovio i zatvorio u kontejner. Potom sam ga odveo u restoran gdje ga je preuzela policija. Odlučio sam u trenutku, da je kojim slučajem imao nož situacija bi bila posve drugačija, ili da je bio 2 metra visok. Vjerojatno bih razmislio. No, bitno je ponekad pokazati hrabrost i pomoći ljudima u nevolji. Ja sam to napravio, nadam se kako će i drugi slično postupiti - objasnio je negdašnji stoper Dinama u kojem je prije šest godina završio igračku karijeru.

Linker
16. svibanj 2024 16:26