Foto: Ante Cizmic / CROPIX
HRVATSKI KUP

FOTO: DOSADA NA PARKU MLADEŽI 'Šareni' Dinamo 'nulom' sačuvao 'šesticu' za prolaz u finale: U nevažnoj utakmici ozlijedio se krilni igrač Modrih

Nogometaši Dinama su nakon 6:0 iz prve utakmice na Maksimiru, u uzvratu na Parku mladeži odigrali 0:0 protiv Splita te se tako plasirali u finale Kupa.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. ožujak 2017. 09:28

SPLIT - DINAMO 0:0

Split: Bender - M. Baturina, Radovac, Mikulić, Merajić - Jukić (od 71. Okechukwu), Grubišić - Mutombo, Kapetanović, Vercauteren (od 54. R. Baturina) - Ugrina (od 74. Jovanović)

Dinamo: Zagorac - Matel, Pivarić, Knežević, Sosa - Gojak, Moro - Olmo (od 56. Guilherme), Machado, Šitum (od 66. Stojanović) - Ćorić (od 62. Hodžić)

Sudac Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici Crnčić (Vrbovec) i Kožarec (Domaslovec). Četvrti sudac Mihalj (Velika Gorica). Delegat Bebić.

----------------------------------------------------------------------------

Trener Dinama Ivajlo Petev u Splitu je igrao s velikim brojem mladih i pričuvnih igrača, koji su dominirali protiv domaćina, ali iz nekoliko izrazitih šansi nisu uspjeli postići gol.

Loša vijest za Dinamo i trenera Peteva iz ove utakmice je ozljeda Šituma koji je igru napustio u 64. minuti zbog ozljede. Šitum se uhvatio za koljeno dok je šepao prema svlačionici. On ionako nije starter međutim u ovom susretu je pokazao koliko je željan igre i do izlaska je bio najistaknutiji igrač Zagrepčana.

Prvo poluvrijeme bilo je dosadno, Dinamo je bio nadmoćniji i stvarao je poluprilike od samog početka. Najbolju je u 20. minuti zapucao Ćorić kad mu je loptu servirao Šitum s lijeve strane. Njegov udarac završio je u rukama Bendera. Najveći pljesak u tom periodu pokupio je dječak koji je skupljao lopte pored istočne tribine, visoko napucanu loptu Merajića štopao je iz prve, bez ikakvih problema. U 37. minuti opet je Šitum priredio priliku, lopta se odbila do Mora čiji je šut s desetak metara Bender ukrotio.



U nastavak je Split ušao hrabrije i konkretnije, Mikulić je u 50. zaprijetio iz slobodnog udarca a onda je minutu kasnije proigrao Ugrinu koji je izbjegao zaleđe ali je bio prespor da bi utekao Kneževiću.

Napadač Splita nije stigao šutirati i u driblingu u šesnaestercu je izgubio loptu. U 54. se dogodilo očekivano, Akrapović je poslao na teren 16-godišnjeg Roka Baturinu za seniorski debi pokazavši time da je momak klupski projekt od kojega se u budućnosti puno očekuje. U Splitu vjeruju da bi on mogao stopama Ante Rebića i Marka Roga kad za to dođe vrijeme, napuniti klupsku blagajnu jednog dana kao spomenuti prethodnici.

U drugom polufinalu u srijedu igraju Osijek i Rijeka (1-3).

HNTV

Linker
02. svibanj 2024 09:16