Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MISLE OZBILJNO

FOTO: RUDEŠ PREDSTAVIO POJAČANJE IZ PONAJBOLJE LIGE SVIJETA Dolaze i novi, a šapuće se i o transferu tajanstvenog centarfora iz Kolumbije

 
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. srpanj 2017. 11:19

Prvi Španjolac sletjeo je u Rudeš, drugi bi trebao uskoro. Najnoviji hrvatski prvoligaš predstavio je 21-godišnjeg stopera pod imenom Antonio Cristian Glauder Garcia, igrača koji stiže na posudbu iz Rudešova kluba pokrovitelja Alavesa.

Antonio Cristian počeo je karijeru u Cadizu, potom prošao nogometnu školu Villlarreala, a od 2015. bio je član Espanyola. Nakon 48 odigranih utakmica za drugu momčad kluba iz Barcelone s kojom je ispao u Terceru, četvrti rang španjolskog nogometa. Ukupno je Cristian prošle sezone odradio 32 ligaške utakmice, zabio jedan gol, dobio 12 žutih i jedan crveni karton. Deportivo Alaves doveo ga je ovog ljeta iz Espanyola i odmah proslijedio na zagrebački zapad.

- Zahvalan sam svima u Rudešu na lijepoj dobrodošlici i sretan što sam dobio ovu priliku. Vjerujem da ću se ovdje poboljšati kao igrač i kao osoba. Nemam puno informacija o klubu, kao ni o Hrvatskoj ligi, ali dovoljna je referenca da me Alaves odlučio poslati ovdje. Nadam se da ću biti uspješan i da će sve ispasti dobro - poručio je Cristian.

Kaže da je prvi trening odradio tek prekjučer i budući da je propustio pripreme vjerojatno nije još maksimalno spreman.

- Osjećam se dobro, spreman sam, ali ne ovisi o meni kad ću zaigrati. Samo mogu obećati da ću dati sve od sebe kad se to dogodi - dodao je Cristian.

Dani Olmo je u Dinamu, Borja Lopez u Hajduku, Antonio Cristian je, eto, postao treći Španjolac u aktualnim kadrovima hrvatskih prvoligaša.

- Puno Hrvata igra po svijetu i u najjačim španjolskim klubovima, što dovoljno govori o kvaliteti hrvatskog nogometa. Primijetio sam da je u Hrvatskoj mnogo Španjolaca i da ih ima i u drugim klubovima, htio bih se povezati sa svojim sunarodnjacima koji su ovdje - zaključio je novi igrač Rudeša.

Centarfor iz Kolumbije?

Direktor Tomislav Knežević nije krio zadovoljstvo Cristianovim dolaskom:

- Jako smo sretni što smo dobili pojačanje iz Alavesa. Osim Cristiana došao je i drugi igrač, ali njega ćemo predstaviti sljedeći tjedan jer su ostale još sitnice vezane uz ugovor s njegovim bivšim klubom.

Juan Antonio Entrena Galvez, 21-godišnji krilni napadač, već trenira s novim suigračima, što je znak da će sve biti u redu. Alaves ga dovodi iz Granade u čijim redovima ima tri prvoligaška nastupa prošle sezone. I Juanan Entrena prošle je sezone igrao uglavnom u trećeligaškoj konkurenciji, sa sedam golova uz 29 utakmica bio je najbolji klupski strijelac prošle sezone.

Sigurno na Cristianu i Entreni neće stati Rudešovo ojačavanje kadra za premijernu prvoligašku sezonu. U rosteru trenera Inakija Alonsa, doduše, neće biti Sandra Ugrine, 26-godišnjeg napadača koji je uspješno odradio probni rok, ali su ga zaustavili zdravstveni problemi. No šapuće se o tajanstvenom kolumbijskom napadaču, centarforu koji bi uskoro trebao postati član Rudeša.

Linker
03. svibanj 2024 15:08