Mario Todoric /Hanza Media / CROPIX
EH, DA JE PAO MACCABI

HAJDUK SADA MOŽE JOŠ VIŠE ŽALITI Jedan od najboljih igrača otišao i zbog nesretnog ispadanja!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. kolovoz 2016. 19:41

Tino Sven Sušić potpisao je trogodišnji ugovor s Genkom i predstavio se belgijskoj javnosti otvorivši time novo poglavlje u svojoj karijeri.

- Barem neću imati problema s adaptacijom, u Genku mi je sve poznato. Predstavljanje je proteklo bez teških pitanja, uglavnom protokolarni upiti. Dobro je da smo s tim završili, da se mogu posvetiti treninzima i javiti na telefon - kazao nam je u startu bivši igrač Hajduka naglasivši “vama sam prvima telefon otvorio”.

Nakon četiri godine Sušić je napustio Hajduk, klub u kojem je talent pretvorio u igračko ime. U Hajduku je dobio sve. Ili gotovo sve. Nije postao prvak s Bijelima, ali ima jedan trofej.

- Najdraži trenutak u Hajduku mi je osvajanje Kupa 2013. godine. Nisam mislio da se mogu takvo lijepi trenuci doživjeti u karijeri. Onaj urnebes navijača, slavlje na Maksimiru nikada neću zaboraviti. Sveukupno, moram priznati da mi je neobično suočiti se s činjenicom da sam otišao iz Hajduka. Ipak su iza mene godine velikih emocija. Uspona, padova, poraza i pobjeda, ali na sve to danas gledam kao jedno prekrasno iskustvo.


All Goals & Penalty Shoot-out Highlights HD... by kivancyildirim791

Zahvalan Buriću

Počeo je s Krstičevićem, nastavio s Tudorom, zatim Burićem i na kraju kratko s Pušnikom.

- Buriću sam neizmjerno zahvalan. Da me netko prije godinu dana pitao za Burića, ne bih ni odgovarao. Sjedio sam na klupi u početku njegova mandata, a na kraju sam izabran za najboljeg igrača lige, bio sam prvi strijelac Hajduka. Burić je čovjek koji ima odličan odnos s igračima, a uz to se kod njega puno radilo. Jasno, i napredovalo. Uostalom, i transfer sam napravio nakon sezone s Burićem.

Krstičević je Sušiću prvi ponudio šansu, a kod Tudora se afirmirao.

- Puno sam naučio kod Tudora, ali osjećalo se da je mlad trener. Često je bilo nesporazuma u komunikaciji.

Igrao je u Hajduku na poziciji zadnjeg veznog, krila i polušpice, a u Genku ga čeka mjesto playmakera. Trener Peter Maes namijenio mu je ulogu iza napadača.

- Polušpica je pozicija o kojoj smo razgovarali. Dobio sam i dres s brojem 10. Kao da je mene čekao. Velika je čast nositi desetku.

Ako je suditi po startu prvenstva, Genk će se boriti za vrh ljestvice. Nakon početnih pet kola, lider je Charleroi, a Genk je trećeplasirani s jednim bodom zaostatka.

- Momčad po mojoj mjeri. Igra se napadački nogomet, ne samo u Genku nego u cijeloj Belgiji. Puno bolje nego u HNL-u gdje se često momčadi služe jakim bunkerom da bi došle do rezultata. Genk je mlada, ofenzivna ekipa koja ima cilj ući u play-off za prvaka. Uz to, igrat ćemo i Europsku ligu, sjajna je to pozornica za neki novi iskorak u karijeri - objasnio je Sušić i dodao:

- Poslije četiri godine u Hajduku, došao je logični trenutak prihvaćanja novog izazova, pa ako me netko pita za daljnje planove, volio bih jednog dana zaigrati u Engleskoj. Belgijsko prvenstvo je na oku svima u ligama Petice i smatram da sam izabrao odličnu ligu novi iskorak u karijeri. Imat ću priliku, a dalje je sve na meni.

Debi očekuje 11. rujna na poznatom mjestu, na stadionu u Liegeu. Motiv je velik.

- Jedva čekam premijeru, da mogu, sam bih pobijedio Standard u Liegeu.

E, da je Hajduk prošao...

Prošlog četvrtka još je tugovao zbog ispadanja Bijelih od Maccabija, a uskoro se već sprema za susrete sa Standardom, slijedi potom Europska liga, bit će utakmica za dokazivanje.

- Željan sam velikih utakmica. Nažalost, od Hajduka sam se oprostio upravo u jednoj od takvih. Zaslužili smo proći Maccabi.

Da je Hajduk prošao, možda bi i Sušić ostao.

- To je pravo pitanje. Vjerojatno bih ostao, jer priča bi bila sasvim drukčija da smo prošli u Euroligu. Ne bi bilo potrebe za prodajom i nije isključeno da bih ostao u Hajduku.

Ali, hipotetička je to priča, jer Sušić je u Genku, a u Hajduku su ostali pretendenti za mjesto nasljednika.

- Po meni je Anthony Kalik igrač koji bi me trebao naslijediti, ali on rijetko dobiva priliku. I Toma Bašić je pravi potencijal, međutim treba pojačati neke segmente igre, poput obrane.

Što mora popraviti Sušić da bi se vratio u reprezentaciju BiH, jer na posljednjem popisu Meše Baždarevića nema 24-godišnjeg igrača Genka.

- Sve je na meni. Ako budem pravi u Genku, neće me izbornik ignorirati.

Linker
06. svibanj 2024 09:50