Screenshot: Gabala
IZAŠAO IZ SJENE

HRVAT ZABIO KAO RONALDO I POSTAO JUNAK AZERA 'Tako sam raspalio da golman nije imao šanse'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 14:44

Filip Ozobić izbacio je Lille iz Europske lige zabivši gol za 1:0 pobjedu u uzvratu 3. pretkola nakon 1:1 u Francuskoj, njegov pogodak u stilu Cristiana Ronalda doveo je azerbajdžansku Gabalu na prag ponavljanja povijesnog rezultata iz prošle godine kad su igrali u skupini. Još kad je jučer saznao da u 4. pretkolu igraju protiv Maribora Ozobić nije skrivao odlično raspoloženje.

- Dobro je, dobro je. Zadovoljan sam, puno je bolje nego da smo dobili West Ham - javio se Ozobić iz Bakua, iako je svjestan da slovenski klub već duže vrijeme ima europski rejting.

- Dobar je Maribor, ali mi smo u pravoj formi, cilj nam je Europska liga i vjerujem da je možemo dohvatiti.

Lille je bio golemi favorit u 3. pretkolu, ali nakon što je prva utakmica završila 1:1 šanse Gabale su ozbiljno rasle...

- Raspalio sam sa 25 metara, poluvisoko, stvarno sam dobro pogodio, golman nije imao nikakve šanse. Sigurno da su oni bili favoriti, ali dobro smo se držali, nisu nam mogli nametnuti dominaciju. Fizički su jaki, znaju dobro udariti, kvalitetna su momčad, ali taktički nisu na impresivnoj razini. Tehnika im je mnogo bolja od organizacije igre. Stvarno smo se dobro nosili.

Maribor dobar ždrijeb

Ozobiću je ovo već drugi pogodak za Gabalu, matirao je i MTK u Mađarskoj. Pred kraj prošle sezone kazao je “ići ću tamo gdje me moji menadžeri Marko Naletilić i Zvone Bljajić pošalju”. Očito je da su mu dobro odabrali nakon S. Belupa.

- Vrlo sam zadovoljan, u klubu me sjajno tretiraju, što god trebam sve mi ispunjavaju, još da prođemo Maribor i bit će sve savršeno. Stvarno su dobro odlučili, čak i kad bih htio ne bih mogao naći prigovor.

Nogomet u državama kao što je Azerbajdžan već duže nije autsajderski, što potvrđuje nekoliko njihovih klubova u Europi.

- Upravo tako, Lille je htio napasti, bio je opasan, ali i mi smo imali nekoliko šansi, što pokazuje da smo se igrački u stanju oduprijeti i takvom suparniku. Zato sam optimist za Maribor. Slovenci imaju iskustva, igrali su i u Ligi prvaka, mi ćemo morati biti što bolji ako želimo ostvariti taj cilj. Pred nama je dobra šansa da ponovimo nastup u skupini Europske lige.

Ozobića je doveo direktor Gabale, koji se o njemu raspitivao i u moskovskom Spartaku kamo je stigao kao 18-godišnjak...

- Nakon utakmice me pohvalio, kaže da samo tako nastavim i bit će svi oduševljeni.

Je li Robert Prosinečki bio na Bakcell Areni u Bakuu?

- Ne znam, zasad mi se te priče da bi me volio vidjeti u reprezentaciji Azerbajdžana više čine kao ljetna čavrljanja dok ne krenu prave utakmice. Nama su startale i mislim da će potrajati.

Ozobić još nije vidio Gabalu, u taj grad trebali su ići ovog vikenda, jer europske susrete igraju u Bakuu, pa u njemu i treniraju. Međutim, napravljena je promjena.

Gabalu još nije vidio

- Starta prvenstvo, prvi suparnik nam je Kapaz, ali su premjestili utakmicu te će se i ona igrati u Bakuu. Zbilja ne znam kad ću doći do Gabale. Jasno je da ćemo većinu susreta nacionalnog prvenstva igrati u našem gradu, imamo odlične navijače, aspiracije kluba su velike, nakon nekoliko godina dominacije Karabaha naš predsjednik bi htio titulu prvaka.

Na utakmici s Lilleom stadion je bio pun, desetak tisuća navijača...

- Impresivno je koliko nas prate, Gabala je udaljena tri sata vožnje, a mnogi su na tribine stigli upravo od tamo kako bi nam dali podršku. Iako su u ovom europskom susretu za nas navijali i fanovi iz Bakua. Stvarno je bila dobra atmosfera, vjerujem da će biti još puno takvih susreta u Bakuu. Ovdje su golema ulaganja u nogomet i to se polako vidi u napretku koji ostvaruju.

Linker
04. svibanj 2024 17:28