Damir Krajač/Cropix
HR KOLONIJA U ONTARIJU

HRVATSKI TRENER DOBIO POSAO U KANADI Bivši dinamovac novi trener trećeligaša Londona

Piše: Matej KalemObjavljeno: 01. veljača 2017. 23:01

Bivši igrač Dinama i Zagreba, a danas 41-godišnji trener Domagoj Kosić nastavit će trenersku karijeru u Kanadi. Postao je novi trener trećeligaša Londona iz provincije Ontario, prošlosezonskog prvaka zapadne konferencije, koji je u finalnoj utakmici za prvaka odigranoj u listopadu prošle godine, izgubio od prošlosezonskog prvaka istočne konferencije Vaughan Azzurrija 4:2.

Kosić će na klupi naslijediti Marija Despotovića, koji odlazi u stručni stožer člana 3. HNL jug Hajduk II.

Kosić će voditi seniorsku momčad i momčad do 21 godine Londona, a bit će i u akademskoj školi gdje će voditi dječake i djevojčice od osam do 17 godina. Prvenstvo mu starta na proljeće, a Kanađani posebno izdvajaju da hrvatski trener forsira nizozemski stil igre i da je bio na edukaciji u Amsterdamu s trenerskom ikonom Raymondom Verheijenom. Dosad je vodio članove 3. HNL zapad Stupnik i Zagorec iz Krapine, te juniore HAŠK-a i Tekstilca.

- Uzbuđeni smo što stvaramo prilike ne samo za igrače, nego i za trenere - rekao je vlasnik kluba iz Londona Ian Campbell, a inače riječ je o klubu iz grada sa 350.000 stanovnika na granici sa SAD (najbliži Detroitu).

Inače, Kosić kani nastaviti slični stil kao Despotović i promovirati uspostavljeni model igre, koji se već dokazao uspješnim prošlogodišnjim finalom.

Linker
06. svibanj 2024 00:12