Www.lfccro.com
POKRET KRVAVO CRVENI

I U ZAGREBU SE VIDJELO DA LIVERPOOLOV NAVIJAČ NIKAD NE HODA SAM Šesto regionalno druženje fanatika Redsa

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 23. listopad 2016. 13:33

Mostar, Sinj, Podgorica, Makedonija, Slavonija, Tuzla, Rama, Ljubljana, Međimurje, Beograd... Od 72-godišnjeg Ernesta do “kadeta” i “pionira”. Ivy, Goga, Adrijana... Ljepša strana jedne velike ljubavi.

Šesto regionalno okupljanje navijača Liverpoola održano je u zagrebačkom klubu Bikers. Dvjestotinjak fanova koji zbog svoje nogometne ljubavi ne mijenjaju boju krvi. Krvavo crveni za svoj Liverpool. Njihov, moj, naš... I od onih koji su već 20-ak puta pohodili hram na Anfieldu do onih koji sanjaju i znaju da će doživjeti “taj dan”. Kad tad.

A dotad? Zajednička gledanja utakmica i vrhunac - regionalno okupljanje.

Pozitivna strast

U prijepodnevnom terminu malonogometni turnir, kasnije druženje i pjesma. Zajedničko nazdravljanje voljenom klubu, omiljenim igračima, ali i novim prijateljstvima. Strast koja je više od pukog gledanja sportske utakmice. Puno više. Onaj tko to ne shvaća, taj nikada nije ništa niti ikoga ljubio.

Pjesma se orila

Prolazile su minute, sati, na zidovima je bilo sve više šalova i zastava. Pjesma je bila sve glasnija, buka sve jača, pogled je sve više skretao prema ekranima. Čekao se početak utakmice, čekala se himna. Ruka na srcu, šal u ruci, grlo na “najjače”. You’ll never walk alone: navijač Liverpoola nikada nije sam. Pokazalo se to i u Zagrebu, dvjestotinjak Redsa na jednom mjestu, uz jedan klub. Liverpool.

I misli prema onima koji ovaj put nisu bili, a u budućnosti bi to možda htjeli. Iz “centrale” je stigao dres s potpisima igrača, a prihod od tombole i prodaje posebnih majica namijenjen je SOS Dječjem selu.

Linker
27. travanj 2024 21:38