CROPIX
NAJVEĆI U POSLJEDNJE 33 GODINE

IGRAO JE ZA RIJEKU I JUVENTUS I SIGURNO ZNA KOLIKO MOŽE KEKOVA MOMČAD NA SAN SIRU 'U Milano ne smiju ići s takvima mislima, a svaki igrač mora...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. rujan 2017. 16:21

Iz Koprivnice u - Milano! Takav je put nogometaša Rijeke, koji će idućeg četvrtka na San Siru na drugoj strani imati najvećeg suparnika u posljednje 33 godine, odnosno od utakmice protiv Real Madrida. Svaka čast Stuttgartu, Feyenoordu, Sevilli ili Olympiacosu, Milan je u nogometnom svijetu ipak poseban pojam.

- Rijeka mora biti ponosna što igra s gigantom svjetskog nogometa kao što je Milan. Za Rijeku je to, po meni, svojevrsna kruna ovih četiri-pet godina, koliko na Kvarneru traje ova nova nogometna priča - kaže Zoran Ban, nekadašnji igrač Rijeke, koji je početkom 90-ih prešao u Juventus, nakon čega je karijeru gradio u Portugalu i Belgiji.

Bez mudrovanja

U Italiji je igrao još za Pescaru i Foggiu, danas pomno prati događaje na Čizmi i sigurno je jedan od pozvanijih procijeniti izglede Rijeke na San Siru.

- Treba odigrati čvrsto, dati sve od sebe, a u konačnici, zna se tko je ovdje favorit i ne treba tu previše mudrovati. Treba prezentirati klub u najboljem svjetlu, svaki igrač mora odigrati pošteno prema klubu i prema samom sebi, a sve ostalo - što bude, bit će. Naravno, Riječane će nositi velik motiv, iznenađenja postoje, čovjek se uvijek treba nečemu nadati i nikako ne treba ići u Milano s mišlju da ćeš dobiti pet komada.


Araujo Heber Goal HD - Olympiakos Piraeus (Gre...

Ban naglašava da je Rijeka, kako god utakmica završila, već puno dobila.

- U svakom slučaju, Rijeka nema što izgubiti, može samo više ili manje dobiti, a već je dobila puno samim time što je došla u priliku igrati protiv takvog kluba, na takvom, povijesnom stadionu. Ne ideš baš svake godine na San Siro, niti takav klub svake godine dolazi na Rujevicu, pa treba uživati u tim trenucima.

Koliko god sâm spomen imena Milan izaziva respekt, momčad u koju je uloženo više od 200 milijuna eura ovog ljeta još uvijek ostavlja dojam da podmazuje mehanizme, odnosno da će im trebati još malo vremena da dođu na željenu razinu.

- Kada bi se gledalo koliko koji klub troši na pojačanja, onda bi PSG ili Manchester City bili prvaci Europe. Šalu na stranu, Milan je kupio puno igrača, s nekima su pogodili, s drugima nisu, ali po meni su još uvijek korak i pol ili dva iza Juventusa i Napolija. Doveli su svega i svačega, ali vidimo primjerice da Bonucci nije onaj iz Juventusa. Koliko sam ja vidio, najbolje se uklopio Kessie, koji dominira u veznoj liniji, dobar je Calhanoglu sa svojim idejama, vraća se Kalinić, tu je i Biglia... Ali tek ćemo vidjeti što će napraviti u Serie A i na europskoj sceni - poručio je Zoran Ban.

Linker
04. svibanj 2024 18:06