Dybala i Mandžukić
 Dybala i Mandžukić / Marco Luzzani/Getty Images
LIJEPI KOMENTARI

ITALIJA SE NAKON SJAJNOG NASTUPA KLANJA 'SUPER MARIJU', A ŠEF HVALI VELIKOG HRVATSKOG POVRATNIKA 'Spektakl u režiji Mandžukića i Dybale'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. siječanj 2017. 12:29

Pogodak i asistencija Marija Mandžukića obilježili su povratak Marka Pjace u momčad Juventusa. Nakon više od tri mjeseca izbivanja zbog ozljede, Pjaca je ponovo zaigrao u natjecateljskoj utakmici osmine finala Kupa, rezultat koje je uvelike bio je odlučen već do poluvremena. Najveći “krivac“ što se Juventus, izuzmemo li završno opuštanje, lako obračunao s Atalantom (3:2), jednim od najugodnijih iznenađenja ovosezonske Serie A, upravo je Mandžukić, koji je najprije u 22. minuti sjajno spustio loptu Dybali, koji je odapeo sa 18 metara i neobranjivo pogodio za vodstvo Juventusa, a onda se i sam upisao među strijelce mirnom realizacijom u 34. minuti.

Pogotkom Atalanti došao je do šest golova ove sezone, a njegov je učinak sinoć mogao biti i veći (pogodio je i vratnicu) da je realizirao još poneku obećavajuću situaciju u kojoj se našao.

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Pjaca u igru ušao u 62. minuti umjesto Dybale i odmah pokazao zašto ga Allegri vidi kao veliko pojačanje Juventusa za nastavak sezone. Nekoliko karakterističnih prodora lijevom stranom, proigravanja prema suigračima ili kontra koju je u posljednjim trenucima utakmice istrčao s Mandžukićem, zasigurno su pokazali Allegriju da bi mu i drugi Hrvat u momčadi ove sezone mogao donijeti puno radosti.


All Goals & highlights - Juventus 3-2 Atalanta... by Live1Goals

"Pjaca se vratio nakon 100 dana, mora nastaviti svoj igrački rast. U 30-ak minuta na travnjaku napravio je dobre stvari. Normalno je da još mora popraviti kondiciju, ali posebno prilagoditi se na specifičnosti talijanskog nogometa", rekao je nakon utakmice Massimiliano Allegri, koji je Pjacu za povratak počeo spremati još protiv Rome, onda je bio je dio momčadi koja je u Dohi poražena od Milana u talijanskom Superkupu, a klupe za pričuve gledao je i slavlje Stare dame protiv Bologne.

Dan nakon utakmice talijanski mediji hvale tandem Mandžukića i Dybale koji je zaslužan za dva Juventusova gola.

Tuttoport piše: 'Dybala i Mandžukić, kakav spektakl. Radili su što su htjeli, a sve to veseli trenera Allegrija i navijače, kao i povratak Marka Pjace'.

Gazzetta dello Sport također podcrtava sjajnu igru hrvatskog napadača: 'Mandžukić je uz Dybalu bio najbolji Juventuov igrač.

Zadovoljstvo Pjacinim povratkom izrazio je i trener Allegri.

"On je igrač sjajnih potencijala kojeg je užitak gledati kako igra", rekao je Allegri, koji je taj užitak ove sezone priuštio osam puta kroz ukupno 106 minuta.

Linker
30. travanj 2024 18:37