hrvatska slavlje
 REUTERS/Michael Dalder Livepic
ČAČIĆEVE SLATKE BRIGE

IVICA OLIĆ ZA SN OTVORIO KARTE 'Ova reprezentacija može dobiti svakoga na svijetu!'

Piše: Ivica OlićObjavljeno: 23. lipanj 2016. 10:24

Ispada da sam bio dobar prognozer, zar ne? Kazao sam prije okršaja s Furijom da će nam to biti najlakša utakmica. Jer dobro nas poznajem, mi ćemo protiv jakih uvijek odigrati onako kako treba, najbolje. Hvalio sam s razlogom Furiju prije utakmice, njihova smirenost i rutina djelovali su zastrašujuće u prve dvije utakmice, ali sad su prvi put igrali protiv jakih, protiv nas.

Iako smo rano primili pogodak, nismo im dopustili da nas dotuku. Polako smo hvatali konce igre, a kad je Kalinić poravnao, onda je sve polako počelo kretati na naš mlin. Mogu samo čestitati momcima i svima u stručnom stožeru na čelu s izbornikom. Posebno bih istakao da smo igrali s tri jako mlada igrača, Jedvajem, Pjacom i Rogom, a Vrsaljko je igrao na strani koja nije njegova.

Pazite, ti mladi dečki su se sjajno nosili s najvećim svjetskim zvijezdama, što je pouzdan znak kakva je zapravo hrvatska reprezentacija, koliko tu ima fantastičnog potencijala. Netko će možda pomisliti da su nas Španjolci malo podcijenili.

Hrvatska će na EURU:

Otići do samoga kraja

Mogli bi u finale

Polufinale je plafon

Četvrtfinale je sigurno, a dalje...

Ispast ćemo od Portugala

Ma kakvi, igrali su punom snagom u najboljem mogućem sastavu, željeli su prvo mjesto u skupini, to je bilo jasno vidljivo. Držim da će naši dečki igrati sve bolje i bolje, što znači da se možemo nadati lijepim vijestima i u ovim nokaut utakmicama koje slijede.


Jasno mi je da će se nakon sjajne partije Nikole Kalinića postaviti pitanje koga bi Ante Čačić trebao u sljedećoj utakmici instalirati kao napadača: Kalinića, jednog od junaka pobjede nad Španjolskom ili Marija Mandžukića? Logično je da će javnost o tome pričati.


Slatke brige

Dakle, ja bih kazao ovako. Mandžukić se odmorio, sigurno je spreman. Ma, kad tako razmišljam, to su “slatke” izborničke brige. Dobio je potvrdu onoga što je već znao, da uz Mandžukića ima još jednog vrsnog golgetera. Kalinić ga uvijek može dostojno zamijeniti. Za mene je Mandžo u prve dvije utakmice odigrao iznimno borbeno, namjestio je dosta zanimljivih situacija. Neću lagati, ovdje ću biti subjektivan, jer sam zaista osobno prijateljski vezan za Mandžukića, on je stanju zabiti iz polušanse, iz nikakve šanse, on je čovjek odluke.


S druge strane, odlična je stvar za Kalinića što je bio tako izvrstan, tako impresivan. Uvijek je dobro imati dva-tri odlična igrača na istoj poziciji. Ali ponavljam, kad je Mandžo u pitanju, raspoložen sam navijački, tako da je najpoštenije da se ne izjašnjavam. Izbornik je do sada pokazao da zna vući poteze, pa će sigurno najbolje odlučiti. To nije floskula, to je jednostavno tako.
Naravno, da se moram osvrnuti na Ivana Perišića, koji već godinama pokazuje kako je bitan za našu vrstu. Još dok smo bili skupa u Wolfsburgu govorio sam o kakvom se vrhunskom igraču radi, on je svjetska klasa. To dokazuje iz utakmice u utakmicu, njegove igre nisu iznenađenje, on je zapravo konstanta. Kao što za mene nije iznenađenje pobjeda Hrvatske nad Španjolskom.

Naši mogu pobijediti svakoga na svijetu, ova generacija je za to sposobna. Naravno, sad dolazi ta nokaut faza natjecanja u kojoj te jedna pogreška može koštati ispadanja. Znam samo da bez obzira s kim igrali, nećemo posustati, dapače, ovi dečki će rasti dalje, oni mogu do kraja.
U ovakvoj situaciji više nemamo pravo na loš dan. Moramo samo nastaviti ovako kako smo igrali ove tri utakmice na kojima smo pokazali najviše od svih. U to apsolutno vjerujem, a to znači da nam slijede nova veselja.

Linker
20. svibanj 2024 11:44