CROPIX
VELIK I U PORAZU

IVICE, IVICE, ŠTO TI JE SVE TO TREBALO? Sportske doznaju: Pošteni Olić odbio prijatelje koji su se htjeli žrtvovati i spasiti ga sramote!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2016. 13:45

Ivice, Ivice, što ti je to trebalo! Njemački nogometni savez suspendirao je Ivicu Olića, te ga kaznio s dvije utakmice neigranja i 20 tisuća eura zbog - klađenja! Međutim, pokrenuta je istraga i moguće je da Olić bude kažnjen drastičnije.

Utvrđeno je da se Olić kladio u razdoblju od 26. kolovoza do 11. rujna na devet utakmica 2. Bundeslige. Naravno da je to zabranjeno, takvi su zakoni u Njemačkoj na koje je bivši hrvatski reprezentativac očito zaboravio ili na njih uopće nije obraćao pozornost.

- Olić je prekršio opću zabranu klađenja na utakmice Njemačke lige. To pravilo je uvedeno u interesu igrača, kako ih se ne bi dovelo pod sumnju da su manipulirali rezultatima. U slučaju Ivice Olića nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u namještanju utakmica - rekao je predsjednik Sportskog suda DFB-a, Hans E. Lorenz.

Olića su otkrili jer su uplate vršene preko interneta i preko njegove kartice.

- Napravio sam veliku pogrešku. Sudjelovao sam u sistemskom klađenju s prijateljima, ali iz čiste zabave. Uplate su išle preko moje kreditne kartice. Nismo se kladili na velik novac, nismo se kladili na utakmice Münchena. Sve je to bilo iz zabave.

Olić se ispričao i navijačima...

- Jako mi je žao zbog svega, nisam bio svjestan da radim nešto loše - rekao je Olić za klupsku stranicu Münchena 1860 s kojim ga ugovor veže do kraja sezone.

Sportski direktor drugoligaša Münchena 1860, Thomas Eichin, rekao je pak ovo:

- Ivica nam je objasnio situaciju, to je destruktivno ponašanje. Iako je prihvatio odgovornost, to je neprihvatljivo. Zato ga očekuje teška novčana kazna.

Jučer smo mobitelom pokušali doći do Olića, ali bio je isključen. Razumljivo, nije mu lako, prvi put, pred kraj karijere, našao se u takvoj situaciji. Ovakav skandal mu sad zaista nije bio potreban. Ali tako to zna biti u životu, jedna nepromišljenost i završiš na putu kojim nikako nisi želio proći. Upravo se to dogodilo Oliću. Nepromišljenost, čista nepromišljenost.

Odbio žrtvu prijatelja

Ne radi se tu o nikakvom kriminalu, već o - zabranjenoj zabavi! Da je tome tako jest činjenica da Olić nije ‘maskiran’ odlazio u kladionice i uplaćivao ‘keš’ već se kladio putem interneta i ostavljao svoj broj kreditne kartice. Naravno, kad ostavite broj svoje kreditne kartice, onda su svi vaši podaci dostupni. Dakle, ne možete se kladiti inkognito na taj način. Da je želio raditi nešto nezakonito, sigurno se ne bi kladio na taj način. Konačno, da se nije kladio iz zabave, mogao je poslati nekoga drugoga u kladionicu da uplati umjesto njega ili je mogao netko od njegovih prijatelja dati svoju kreditnu karticu za uplatu.

Ne samo to. Iz izvora bliskih Oliću saznajemo da su se njegovi prijatelji htjeli žrtvovati i posvjedočiti kako su se kladili na njegovu kreditnu karticu bez njegovog znanja, ali Olić je to odmah odbio kazavši da tako nešto ne dolazi u obzir. Jednostavno je, kako se to ponekad voli kazati, ‘zabucao’. Uopće nije mislio na činjenicu da je nogometašima zabranjeno klađenje. Ili čak možda nije niti znao... No, nepoznavanje zakona ga, kao i nikoga drugoga, ne opravdava. Napravio je veliku pogrešku, što je uostalom i sam priznao. Tako je, eto, uletio u skandal sasvim nepotrebno i nespretno.

Nije to jedini problem s kojim se susreće Olić. Na posljednjoj utakmici koju je njegov München 1860 izgubio na gostovanju kod Würzburger Kickersa nije igrao zbog problema s koljenom. Vjerojatno ne bi igrao u sljedećim ogledima i da nije suspendiran zbog klađenja. Zehcigerima inače ne cvjetaju ruže u 2. Bundesligi, na 14. su mjestu od 18 klubova, sa samo tri boda više od posljednjeplasiranog St. Paulija.

Do ozljede koljena odigrao je svih sedam utakmica za München 1860, od toga šest s punom minutažom od 90 minuta, a samo je na jednoj protiv Union Berlina igrao 74. minute. Dosad nije postigao niti jedan pogodak za Zehcigere, ubilježio je tek jednu asistenciju.

Linker
19. svibanj 2024 13:37