Dejan Lovren
 Foto: Boris Kovacev / CROPIX
OTVARANJE KAMPANJE ZA SP

IZBORNIK VATRENIH POČEO PRIPREME ZA TURSKU 'Lovren je shvatio zbog čega nije bio na EP'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 13:25

Ante Čačić uletio je u kvalifikacije za Francusku u završnici, sada za Rusiju kreće od početka.

- Nadam se da smo u stanju koje nas nije napustilo nakon Eura, da ćemo s istim snagama svi skupa prezentirati što je potrebno da Hrvatska kvalifikacije apsolvira na jedini način koji nas zanima, a to je da budemo u Rusiji - kazao je Čačić i ustvrdio da je naša skupina najteža.

- Skupina je najjača jer u njoj su četiri reprezentacije koje su bile sudionice Eura. No, ono što je Hrvatska prezentirala u godinu dana, posebice u Francuskoj, daje mi za pravo da se stavimo u ulogu favorita, i da učinimo sve da to opravdamo. Bez obzira što dvije utakmice doma igramo bez gledatelja, vjerujem da nas ni to neće sputati jer sinergija koju su igrači osjetili s navijačima ne može izaći iz nas. Ona će nas i dalje nositi, vjerujem da ćemo već u toj prvoj utakmici zakoračiti na kvalitetan način u izlučni ciklus.


Zagreb, 290816.
Igraliste Hitrec-Kacian.
Prvi trening hrvatske nogometne reprezentacije prije utakmice protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018 godine.
Na fotografiji: Vedran Corluka i Dejan Lovren.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Lovren je shvatio

Igrački kadar je gotovo isti.

- Svi su tu koji su bili na Euru, osim kapetana Srne, koji se oprostio, i Schildenfelda. Umjesto njih uskočili su Pivarić i Lovren.

Čačić je razgovarao s Lovrenom, nije kazao da mu se ispričao, ali izbornik tvrdi - Lovren je shvatio u čemu je pogriješio.

- O Lovrenu je u zadnjih šest mjeseci napisano puno stvari, znamo zbog čega nije bio na Euru, rekao sam da ni jedan igrač ni izbornik neće i ne mogu biti iznad reprezentacije. Siguran sam da je shvatio zbog čega nije bio na Euru, to je kazna, propustio je Francusku, ali mislim da zbog toga ne bi smio ispaštati cijelo vrijeme dok sam izbornik. I tada, kad sam ga izostavio, rekao sam da on može i treba biti u nacionalnoj vrsti kad shvati. I da ću ga pozvati.

Fatih Terim dovodi Turke bez šestorice igrača s Eura.

- Turska sigurno želi ići na Svjetsko prvenstvo, ne bih ulazio u to na koji način je kolega Terim birao igrače za ovu utakmicu, ali sam siguran da će Turska učiniti sve da dobro uđe u ovaj kvalifikacijski ciklus. To što nema nekih pojedinaca, ne znači da će biti slabija jer sjećamo se kako je Turska izgledala u Francuskoj sa svim tim igračima koje danas nema.


Prirodni nasljednik

Novi kapetan je Luka Modrić, dokapetani Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić. Umjesto Srne, poziciju desnog braniča preuzima Šime Vrsaljko.

- Vrsaljko je igrač koji je već godinama u krugu najbolje vrste, imao je sjajnu sezonu prošle godine u talijanskoj ligi, danas je član Atletica, on je Srnin prirodni nasljednik. Što ne znači da je neprikosnoven, na toj poziciji može konkurirati i Jedvaj koji uspješno igra u Bundesligi.

O lijevom braniču nije se izjasnio. Vratio se Josip Pivarić.

- Teško je reći, vidjet ćemo u kakvom su stanju on i Strinić. Tek su zakoračili u natjecateljski dio. Sigurno nisu svi u formi kao na Euru, ali takav je slučaj i s ostalim reprezentacijama. Imamo utakmicu u Sisku i svakodnevni rad, iskristalizirat će se početnih 11.

Utakmicu iz Siska prenosit će HNTV, što će biti prvi prijenos A-reprezentacije na televiziji iza koje stoji HNS.

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što možemo obilježiti 110. obljetnicu postojanja najstarijeg hrvatskog kluba te što ćemo omogućiti ljudima da uživo vide nacionalnu vrstu. Vjerujem da će nam i taj susret poslužiti da se na najbolji način pripremimo.

Linker
05. svibanj 2024 16:17