Xabi Alonso i Luka Modrić
 Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
BACIO KOPAČKE

JEDAN OD NAJVEĆIH 'ZADNJIH VEZNIH' MODERNOG NOGOMETA OBJAVIO KRAJ KARIJERE 'Živio sam ju i volio sam ju. Zbogom, prekrasna igro'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 13:21

Xabi Alonso, po mnogima jedan od najboljih 'zadnjih veznih', barem kada je u pitanju moderni nogomet, objavio je kraj karijere. Sjajni 35-godišnji Bask briljirao je od 2004. do 2009. u Liverpoolu, zatim u Real Madridu od 2009. do 2014. kada je prešao u redove Bayern Münchena čije boje brani i danas. Alonso je na svom Twitteru objavio sliku kako u 'civilu' nosi kopačke u ruci te napisao:

"Živio sam ju i volio sam ju. Zbogom, prekrasna igro."

Nakon toga Bayern je na svojoj službenoj stranici objavio i nekoliko riječi koje je povodom te odluke izgovorio sam Alonso.

"Nije to bila lagana odluka, ali vjerujem kako je stiglo pravo vrijeme. Uvijek sam mislio da je bolje otići ranije nego kasnije. Još uvijek se osjećam sjajno, ali vjerujem kako je jednostavno sada pravo vrijeme. Uvijek sam želio završiti karijeru na najvišoj razini, a Bayern je upravo na toj razini. Jako sam ponosan i sretan što igram za Bayern i što sam dio njegove obitelji", rekao je Alonso, a o svemu se oglasio i legendarni Karl-Heinz Rummenigge:

"Bayern želi zahvaliti velikom igraču i čovjeku koji je predstavljao Bayern fenomenalno na terenu, ali i izvan njega. Xabi Alonso je jedan od velikana nogometa. Osvojio je sve u svojoj karijeri, a uz to je i fantastična osoba, pravi nogometni džentlmen."

Linker
30. travanj 2024 17:59