Reuters / Russell Cheyne Livepic / REUTERS
TEŽAK RASTANAK

JESU LI MU DANI ODBROJANI? Engleski as pred odlaskom iz najdražeg kluba nakon jučerašnje vijesti: 'Mislim da je dobio ultimatum...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2017. 12:40

Engleski reprezentativac Ross Barkley (23) nalazi se na izlaznim vratima Evertona, kluba u kojem je ponikao i za kojeg igra već punih šest godina.

Trzavice s menadžerom momčadi Ronaldom Koemanom traju nekoliko tjedana, a jučer je i službeno objavljena vijest da je došao Davy Klaassen - nogometaš Ajaxa i Koemanov sunarodnjak koji igra baš na istoj poziciji kao i Barkley, što je velik dio medija protumačio kao signal za rastanak.

Barkley je protekle sezone odigrao 36 utakmica i zabio pet golova i po običaju bio jedan od najboljih igrača Evertona, a problemi su izbili zbog nemogućnosti dogovora oko produženja ugovora. Sadašnji mu vrijedi još godinu dana, a klub je smatrao da traži preveliku plaću kao dio novog 'deala'.

- Mislim da mu je Ronald sve rekao i prije kraja sezone. Stavio je karte na stol i dao mu ultimatum - ili prihvati naše uvjete ili odi. Prošlo je nekoliko tjedana otkako su se posvađali, promjena nema i mislim da je sve jasno - izjavio je Alan Stubbs, nekadašnji igrač Evertona.

Svađe i razmirice s Koemanom nisu se previše ni skrivale, a nizozemski trener je procijenio da mu ne treba čovjek s 22 nastupa za reprezentaciju Engleske - po tradiciji jedne od najboljih reprezentacija u Europi.

Klaassen je jučer zajedno s ljudima iz kluba objavio sretnu vijest, slikao se i dao izjave novinarima te, po svemu sudeći, zauzima Barkleyovo mjesto.

Težak je to i pomalo tužan rastanak 23-godišnjaka koji je godinama nosio igru i oduševljavao navijače...

Linker
06. svibanj 2024 03:08