Mario Mandžukić
 Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
VATRENI NA ISKUŠENJIMA

JOŠ JE MALO OSTALO DO UTAKMICE ISTINE PROTIV GRČKE Mogu li Real Madrid i Juventus napraviti uslugu hrvatskom izborniku Zlatku Daliću?

Hrvatski izbornik idućeg ponedjeljka okuplja reprezentativce.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. studeni 2017. 10:06

Dok je većina asova riješila Rusiju pa se su im klupske obveze jedne važne do finiša sezone, Vatrenima tek na kraju godine predstoji vrhunac. Zlatko Dalić u ponedjeljak okuplja ekipu, u četvrtak 9. studenoga je prvi ogled u Maksimiru, no dotad sedmorica od pretpostavljive udarne jedanaestorice (Lovren vjerojatno preskače Maribor!) mora odigrati još dvije utakmice, kao i neki koji su odmah do tog rejtinga.

Zna se da nema Ćorluke, Kovačića i Pjace zbog ozljeda, Brozović bi mogao biti naknadno priključen, ali ništa to nije fatalno dok izbornik može sastaviti momčad od Modrića, Rakitića, Kramarića, Mandžukića, Perišića… I zato pomalo sa zebnjom pratimo njihove utakmice, dovoljan je bio jedan nezgodan start na Modrića u Gironi da nam glavom prođe slika 2009. kad je ključne utakmice kvalifikacija za Južnu Afriku gledao sa štakama…

Napori su veliki

- Ne, ne, nemojte izazivati vraga. Dovoljno su nas šibale ozljede kroz cijele kvalifikacije, i opet nismo kompletni, ali neka tako ostane i bit će u redu. Zna su tko su naši glavni igrači, ali svi su nam bitni, da se bilo tko od početnih 11 ili prvih pričuva ozlijedi sigurno bi nas pogodilo jer čekaju nas dvije utakmice u tri dana i treba ćemo imati i igrače za rotaciju - prokomentirao je Marjan Mrmić, pomoćnik Zlatka Dalića, jedini u Ukrajini, a jedan od dvojice, uz Olića, za doigravanje.

- Drago mi je što su za Lovrena dobre vijesti, da će biti spreman već za utakmicu Liverpoola, da konačno složimo ekipu kakvu smo planirali. Većina ima još dva klupska nastupa, sad je sezona na vrhuncu, velik su napori, u ovom dijelu godine zna biti ozljeda, ali što ćemo? Pa ne možemo igrače držati pod staklenim zvonom. Teži su tereni, kiša, blato, nismo u prilici na to utjecati - dodao je Mrmić.

Ante Čačić nerijetko bi u ponedjeljak ujutro dobivao hitne pozive s lošim vijestima.

- Igrali smo nekompletni, meni je žao Kovačića koji je taman hvatao pozicije u Realu. Daj Bože da se svi oporave za Svjetsko prvenstvo.

SN

Luka Modrić u srijedu igra s Realom kod Tottenhama u Ligi prvaka, pa u nedjelju navečer u 20.45 na Bernabeuu sučelice Las Palmasu. Ivan Rakitić jučer je gostovao kod Olympiacosa, a onda u subotu navečer dočekuje svoju Sevillu. Mandžukić je igrao protiv Sportinga, a čeka ga u nedjelju Benevento, dok Kramarića čekaju ogledi protiv Istanbula i Kölna. Veliku stvar napravio bi Zidane da poštedi Modrića primjerice s Las Palmasom, dobro bi mu došlo kratko osvježenje, Allegri Mandžukića s Beneventom, a recimo Valverde Rakitića u Grčkoj. I oni znaju koliko im je važno da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Hoće li to učiniti? Osim za te glavne ofenzivce Dalić najviše mora strepjeti za Šimu Vrsaljka jer on je jedini desni branič u kadru. Dobra je vijest da je preskočio Karabah, a u subotu ga čeka Deportivo u La Coruni.

U Pireju kao u Kijevu

Kako Inter ne igra u Europi Ivan Perišić ima samo još utakmicu u nedjelju s Torinom, nakon što su u ponedjeljak navečer Plavo-crni odradili gostujući dvoboj s Veronom. Milan Badelj i njegova Fiorentine u nedjelju u 15 dočekuju Romu, Strinićeva Sampodria ima u subotu gradski derbi protiv Genoe. Od defenzivaca Domagoj Vida igra dvije utakmice, rivali su Young Boys i Vorskla, kao i Danijel Subašić s Bešiktašem i Guingampom. Matej Mitrović uglavnom sjedi na klupi Bešiktaša što mu razumljivo bitno smanjuje rizik od ozljede, Rog malo bolje kotira u Napoliju, a to vrijedi za Filipa Bradarića koji za Rijeku “gine“ i kad nije posve spreman. Pred njim su Austria i Lokomotiva. Mario Pašalić sa Spartakom putuje Sevilli, te mu u nedjelju stiže Ufa. Nikola Kalinić je s Milanom pred dva gostovanja kod AEK-a i Sassuola, tu si i Hajdukov Nižić, novi ili povratnici Vlašić, Rebić i Leovac, te vratari Livaković i L. Kalinić.

- Čekaju nas dvije teške utakmice, treba Grke shvatiti kao da igramo protiv najjačeg protivnika u svijetu. Ali i bolji od njih ne bi imali puno šansi ako budemo pravi. Ovo je šansa generacije, to je jasno svima. U prvoj utakmici ne smijemo primiti gol, a u Pireju ćemo imati svoju igru, kao u Kijevu, i to bi trebao biti prolaz na Svjetsko prvenstvo - zaključio je Mrmić.

Linker
05. svibanj 2024 02:14