Lintao Zhang/Getty Images
ODLIČNE REFERENCE

JUNAK VATRENIH IZ LOS ANGELESA OBJASNIO SENZACIJU U MEKSIKU 'Jedan od glavnih motiva bila je negativna atmosfera oko našeg puta'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 16:52

Zanimljiv je uradak Frana Tudora. Tri utakmice za nacionalnu vrstu, tri asistencije i jedan gol. Odlične reference da se nađe opet u državnom dresu. U akcijama Kina i SAD nije bilo pogotka Vatrenih u kojem nije izravno sudjelovao. Kao dodavač Andrijaševiću protiv Čilea i Ivanušecu s Kinom, te asistent Čopu i autor drugog gola s Meksikom.

- Odradili smo odličnu utakmicu, prvih 45 minuta bilo je zaista izvrsno, kasnije smo malo pali sa snagom. U konačnici je to bilo dovoljno da pobijedimo dobar Meksiko sa svim tim zvijezdama - komentirao je momčadsku izvedbu, pa kratko vlastitu.

- Presretan sam zbog svoje igre i učinka, ali i onoga što su pokazali ostali dečki.

Što je bio najveći motiv?

- Naravno da je jedan od glavnih bila negativna atmosfera oko našeg puta u Ameriku, znali smo da imamo određenu kvalitetu, možda je Meksiko bio kvalitetniji, ali uspjeli smo to nekako trkom, zalaganjem, zajedništvom dostići, nadograditi i na kraju zasluženo pobijediti.


Otro oso de Diego Reyes gooool de Croatia vs...

Opisao je i pogodak koji je zabio, osjetio je pogrešku Diega Reyesa, stopera Espanyola, zašprintao, stigao prije golmana Ochoe te plasirao kraj njega u mrežu.

- Ako se sjećate mojeg debija za Hajduk protiv Rijeke, isto sam tako presjekao jedno dodavanje, ne znam tko je vraćao Vargiću, pa sam fulao prazan gol. Tako da, evo, sada sam iz slične situacije zabio. Nije mi prošao onaj promašaj kroz glavu, ni jednog trenutka.

Izbornik vas je naveo među igračima na koje računa i dalje.


Gooool de Croatia vs Mexico

- Nadam se novom pozivu, jednog dana, u budućnosti. Definitivno.

No, gdje će Tudor igrati sljedeće sezone?

- Vidjet ćemo što budućnost nosi. Prvo sam se došao odmoriti fizički i psihički. I javljam se na pripreme Hajduka. Transfer, ako bude… I ja neću znati do zadnjeg časa kao ni javnost. Ne opterećujem se time, službeno sam još igrač Hajduka i lijepo mi je u Splitu. Naravno da mi je lijepo.

Nikola Vlašić nije bio sretan u zagrebačkoj zračnoj luci. Zrakoplov iz Frankfurta je kasnio, sletjeli su više od pola sata nakon termina previđenog po redu letenja.

- Otišao mi je avion za Split - otkrio je Vlašić što ga je morilo.

Cesta je uvijek tu, istina, i četiri sata u autu. No, kad se sjeti utakmice i svoje prezentacije, snage i tehnike koje je demonstrirao, pogotovo u prvom poluvremenu, osmijeh mu se vrati na lice.

- Iznenadili smo sve u Hrvatskoj, nitko nije vjerovao u nas, svi su sumnjali, tako smo bili i ispraćeni. No, mislim da smo pokazali da se može igrati protiv Meksika i zasluženo smo pobijedili. Znali smo da je Meksiko odličan te smo se postavili čvrsto u obrani i čekali svoje šanse. Cijela je momčad odigrala na vrhunskoj razini. Dio meksičkih navijača nam je i zviždao te nam je to bio motiv više, željeli smo se dokazati. U prvom poluvremenu postavili smo se visoko, a u nastavku nesvjesno povukli, što je i logično s obzirom na snagu suparnika. Izdržali smo sve njihove napade.

Je li to sada i vama osobno pokazatelj da ste se kadri nositi s kvalitetnim suparnicima i ekipama?

- Pa nisam nikad ni razmišljao da ne bih mogao igrati na toj razini. Uvijek sam imao visoko mišljenje o svojim mogućnostima i stoga mi je ovo samo dokaz da je tako - siguran je i odlučan Vlašić.

Je li sada jedva čekate “pravi” poziv, za kvalifikacijske utakmice? Možda već od jeseni? Ili za Rusiju 2018.?

- Ma ne mislim ništa, ne opterećujem se, idem se odmoriti i to je to.

Hajduk? Ostanak ili transfer?

- Sve je otvoreno, rano je, vidjet će se kad za to dođe vrijeme.

Linker
30. travanj 2024 19:45