Getty Images, sn ilustracija / Getty Images, sn ilustracija
SASTAV KOJI TJERA STRAH U KOSTI

KAKVE LI SU TO IGRAČINE! UEFA SASTAVILA MOMČAD STOLJEĆA Sve legenda do legende: Velikan Liverpoola ispred Kake, Ronaldinha, Nedveda i Zidanea

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 19. studeni 2017. 14:01

Iz UEFA-e su za uvertiru uoči izbora nove momčadi sezone napravili zanimljivu statističku analizu proteklih 16, kako bi prezentirali momčad stoljeća. Kriteriji su bili prilično jednostavni - oni koji su najčešće izabirani ili pak nominirani u posljednjih 16 sezona pronašli su svoje mjesto u sastavu stoljeća.

Od 11 igrača u momčadi stoljeća čak pet je svoje mjesto izborilo nastupajući u Barceloni, a također su prisutna i tri igrača koja su svoje najbolje dane provela (ili ih još provode) u Real Madridu. Dakle, španjolska La Liga prilično je dominirala svjetskim nogometom u 21. stoljeću, a može se reći da je tako i danas. Uz njih, u momčadi su dva igrača Premiershipa te jedan igrač Bundeslige.

Na vratima je Iker Casillas sa šest izbora za najboljeg vratara sezone, ispred Gianluigija Buffona (4) te Manuela Neuera (3). Obranu čine tri španjolska aduta koja su pokazala najveći kontinuitet na visokoj razini. Riječ je o Carlesu Puyolu, Gerrardu Piqueu i Sergiu Ramosu, a društvo im još radi legenda Bayerna Phillip Lahm.

Soccer Football - Liverpool Tour - Sydney FC vs Liverpool - Sydney, Australia - 24/5/17 - Liverpool's Daniel Sturridge celebrates a goal with teammates. REUTERS/David Gray
REUTERS/David Gray / REUTERS
Gerrard

U veznom redu najuvjerljivije je svoja mjesta u momčadi zaradio nedodirljivi dvojac Barcelone Xavi Hernandez i Andres Iniesta, uz koje se pridružio bivši kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Legenda Anfielda izabrana je tri puta u momčad sezone, kao i Kaka, Ronaldinho, Nedved i Zidane, no, Englez je dobio prednost zato što je više puta bio nominiran.

U napadu su, očekivano, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, koji bi vjerojatno pronašli svoje mjesto i u najboljoj momčadi svih vremena. Mjesto u napadu pripada i francuskom velikanu Thierryju Henryju, koji je svojih pet puta u momčadima sezone zavrijedio kao igrač Arsenala, nijednom kao igrač Barcelone.

Linker
03. svibanj 2024 14:01