Getty Images
VATRENI NA SAN SIRU

KALINIĆ JE DOMAĆIN RIJEČANIMA Menadžer otkriva: 'Nema nikakvih tajni, Nikola je doveden da bude najbolji strijelac, Milan ga je platio i to očekuje!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. rujan 2017. 21:05

Od Solina do Milana za 20 godina. Nikola Kalinić je klasična “devetka” iako nosi broj sedam. U Fiorentini je imao devetku na leđima, u Milanu je uzeo broj koji je nekoć nosio Andrij Ševčenko. Ali, Kalinić je imao svoje objašnjenje:

- Uzeo sam sedmicu, jer je bila slobodna. Inače uzimam devetku, ali već je drži Andre Silva.

U Hajduku, Blackburnu, Dnjipru i Fiorentini ostavio je trag. Doduše, najmanje u Blackburnu, ali u čitavom nizu bio je to jedini klub koji se borio za opstanak.U Hajduku je od najmanjih kategorija stekao naviku borbe za najviši plasman, zato je pri dolasku u Milan hladno poručio “ne osjećam pritisak”. I pritom dodao:

- Želim biti bolji nego u Fiorentini.

Ostvario san

Tomislav Erceg za Kalinićevu karijeru skrbi još od hajdučkih dana. Nitko ne poznaje Kalinića kao Erceg.

- Istina, dugo se poznajemo i zato mogu reći da je dolaskom u Milan ostvario svoj san. Uvijek je Nikola htio u veliki klub, možda je čak i zakasnio koju godinu, međutim još uvijek može puno dati na San Siru - kazao je Erceg.


AC Milan 2 - 1 Udinese 17-09-2017 Nikola...

Dugo je Milan s kineskim kapitalom “lomio” Fiorentinu da pusti Kalinića na San Siro. Mjesec i pol je trajala saga hoće-neće da bi krajem kolovoza Fiorentina pristala na pet milijuna eura za posudbu, te što je još bitnije, obavezni otkup od 20 milijuna eura sljedećeg ljeta. Blackburn je Hajduku platio 7 milijuna eura, dvije godine kasnije Dnjipro je Englezima dao 6,5, a potom je Fiorentina za 5,5 otkupila Kalinića od Dnjipra. Kada se kompletira transfer iz Firence u Milano, ukupno će svi Kalinićevi transferi vrijediti 44 milijuna eura. Više od polovice odlazi na posljednji, prelazak na San Siro. Sukladno tome, velika su i očekivanja.

- Nema tajni ni zagonetki, očekuje se da Nikola bude prvi strijelac kluba. Koliko će to biti pogodaka u konačnici, tek će se vidjeti, ali važno je da zabije više nego u Fiorentini prošle godine.

'Ne' selidbi u Kinu

Firencu je u kolovozu napustio s učinkom od 20 zgoditaka u 42 nastupa prošle sezone. Prvi strijelac Viola s 15 u prvenstvu, a još je pet dodao u Europskoj ligi. U Milanu ima isti program, jer i Rossoneri igraju Euroligu. Večeras im je gost Rijeka.

- Jasno je da je sve osim pobjede Milana senzacija. Jedina olakotna okolnost za Riječane jest činjenica da Milan u nedjelju igra protiv Rome. Nakon poraza u Genovi jako im je bitna utakmica sa Romom. Zato je Rijeka test mogućnosti Montelline momčadi prije nedjeljnog dvoboja - ustvrdio je Erceg. Test koji nudi i veliki motiv. Posebno za Kalinića koji je počeo “trpati” u dresu Milana, ali svaka je utakmica novo dokazivanje.

- Dva pogotka dao je u pet nastupa dok se još adaptira na momčad punu novih imena. Već opravdava ulaganja, ali jasno je da želi svaku utakmicu napraviti korak više - kazao je Erceg i dodao:

- Uvjeren sam da će u Milanu napraviti veliki rezultat, da će se pamtiti njegov učinak. Toliko je želio u Milan, zato mora uspjeti.

Ovog ljeta mogao je u Everton, ali nakon Blackburna zatvorio je svaku priču o Premiershipu. Prošle zime odbio je Kineze, Tianjin s Cannavarom na klupi nudio je golemo bogatstvo Nikoli i Fiorentini. Ali, hladno je kazao “ne” premda je u igri bilo preko 100 milijuna erua u odšteti, plaći... Kao što ležerno petom zabije Španjolcima na Euru, istom ležernošću odbio je i Kinu. Ali, ne i Kineze, jer Milan je danas klub s pečatom kineskih industrijalaca...

Linker
28. travanj 2024 06:00