Šime Šokota/CROPIX
ATP METZ

KARLOVIĆ vs GRANOLLERS 'Div sa Šalate' ima sjajnu priliku, Španjolac igra ozlijeđen

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. rujan 2012. 12:22

Ivo nije igrao od US Opena, iako se to ni ne može nazvati nastupom. Došao je u New York svjestan da će samo odraditi nastup (za finu dnevnicu). Čak je priznao nakon meča da nije mogao normalno servirati, pa je to radio bez odraza. Dovoljno za 30 asova, ali premalo za pobjedu. Zapravo, pravi nastup nije imao od famoznog meča s Murrayom u Wimbledonu gdje su mu sudili više prijestupa kod servisa nego u cijeloj karijeri. Preko društvene mreže je poručio da tek zadnjih 10-ak dana može 100% trenirati, tako da je čak i malo kasnio na ovaj turnir. Vjerojatno je bio razočaran što neće igrati protiv Beckera, solidnog Nijemca, ali igrača koji nikad nije izašao kao pobjednik u njihovim mečevima (6-0).

Umjesto njega, dobio je svoju kopiju. Ne doslovno, ali nisu slučajno De Scheppera počeli uspoređivati s Karlovićem već nakon prvih par odigranih mečeva na većoj pozornici. Francuz je također dvometraš, odličan server i spretan na mreži. Jedino što je ljevak, dakle idealan partner za parove. De Schepper je propustio svoju priliku na početku. Imao je tri meča kvalifikacija iza sebe i odmah je došao do dvije-break-lopte. Nešto kasnije još do jedne i to je bilo to od igre na reternu. Nije napravio ništa loše na svom servisu. Dapače, spasio je svih šest break-lopti u drugom setu, samo je ostao prekratak u u tie-breakovima. Dr. Ivo je to odradio doktorski. Ubacio je 18 asova i osvojio 49/55 poena na prvom servisu. Najvažnije od svega, bio je smireniji i učinkovitiji u tie-breakovima.

Slijedeći igrač koji će se boriti s bombama je Granollers. Španjolac je ovdje kao treći nositelj bio slobodan u prvom kolu i vjerojatno mu je bilo posebno drago zbog toga. Naime, tijekom Davis Cupa je igrao u parovima protiv Amerikanaca i ozlijedio nogu.

- U jednom trenutku smo pomislili da će predati. Barem je tako djelovalo par gemova, pa smo nesvjesno usporili, nismo znali kako se postaviti - komentirala je braća Bryan nakon pobjede u četiri seta.

Što se tiče dvorane, Španjolcu je ovo tek drugi meč ove sezone u takvim uvjetima. Imao samo ispadanje u prvom kolu Rotterdama, što čudi jer je prošlu sezonu završio spektakularnim osvajanjem Valencije. Čini se da je i njega dohvatila duga sezona, pa je umorno djelovao na US Openu, što je netipično za njega. Inače je jedan od onih koji izgaraju na terenu za svaki poen. Ovaj tjedan nema bodova za braniti i ne bi čudilo ranije ispadanje, te odmor i priprema za azijsku turneju.

Linker
02. svibanj 2024 12:26