USA Today Sports
ZA PAMĆENJE I PREPRIČAVANJE

VIDEO: OVAKO NEŠTO VEĆ DUGO NIJE VIĐENO U HRVATSKOJ Vijest o čudesnoj utakmici hrvatskog tinejdžera stigla i do SAD-a!

Mladi centar postigao je 37 koševa, uhvatio 20 lopti. Blokirao je šut za pobjedu MZT-a i postigao posljednjih sedam koševa Cibone
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. listopad 2016. 10:58

Čudesna utakmica još uvijek 19-godišnjeg Ante Žižića. Mladi centar uzdignuo se više od Cibonina tornja i odveo “vukove” do velike pobjede u gostima kod MZT-a 89-85 (82-82, 72-72).

Dva produžetka, 50 minuta velike borbe trebali su Ciboni za treću pobjedu u sezoni, drugu u gostima i prvu u Skoplju nakon više od tri godine. I Ante veličanstveni Žižić s jednom od najboljih individualnih predstava u povijesti Jadranske lige: 37 koševa (šut 14/19, sl. bacanja 9/10), ogromnih 20 skokova (14+6), tri blokade, po jedna asistencija i krađa. Devet puta je bio zaustavljan osobnim pogreškama, izgubio je pet lopti.

Brojke (statistička valorizacija 56!) su u trenu doplovile i do Bostona jer ga Celticsi očekuju već sljedećeg ljeta, no one nisu jedino što uzdiže tinejdžera koji bi već sljedećeg ljeta trebao biti reprezentativac, ako ne i glavni centar Hrvatske na Europskom prvenstvu.

U završnici, kad su igrači obje momčadi izgledali kao grogirani boksači, postigao je posljednjih šest koševa Cibone (od 84-82 do 85-89), uz niz skokova, uključujući i napadački prije zadnjeg koša na utakmici. Nekoliko sekundi prije isteka 40. minute spriječio je pobjedu MZT-a i odveo Cibonu u produžetak, blokiravši Kloofov put. Čudesni, pozitivno ludi Ante Žižić.

U odnosu na nedavnih -21 kod Cedevite, MZT je bio jači za Lalića, Sinovca i Drenovca te odmorniji jedan dan od Cibone koja je u petak igrala kod Partizana, ali “vukovi” su imali dovoljno snage.

Žižić i Šakić igrali su po 44, Rozić i Johnson po 43 minute. Amerikanac je dobio veću minutažu jer je Šiško izvrnuo gležanj, i da nije bilo Žižića, vjerojatno bi odveo Cibonu u novi poraz. Postigao je 16 koševa, ali je za njih potrošio nevjerojatne 24 lopte (šut 6/24!). Željko Šakić je bio puno bolji s 15 koševa, 11 skokova, šest asista i četiri krađe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 19:59