Zadrani i Splićani nisu došli do ciljeva u ABA ligi

 JURE MISKOVIC Cropix
ABA LIGA

Kad je trebalo dovršiti posao, hrvatski klubovi nisu isporučili: ‘Smiješi‘ im se šesto i deveto mjesto

Do subote je teoretsku šansu za plasman u doigravanje imala i Cibona
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. travanj 2024. 09:41

Nakon što su prije koji tjedan u 23. kolu ABA lige upisali pobjede protiv slovenskih predstavnika, Zadar i Split našli su se u situaciji da se do kraja osnovnog dijela regionalnog natjecanja bore za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, odnosno za ulazak u doigravanje. Dva tjedna kasnije, prije posljednjeg kola koje Zadru donosi donosi gostovanje u Beogradu kod Partizana, dok će Split ugostiti Crvenu zvezdu, našim predstavnicima “smiješi” se šesto, odnosno deveto mjesto na kraju ligaškog dijela nakon vezanih poraza u posljednja dva kola.

Zadrani su prvo pali u Čačku, da bi ih protekli petak na Višnjiku skinuo i FMP, čime su šanse za četvrto mjesto svedene na teoriji jer za tako što bi trebalo prirediti senzaciju u Areni Beograd sljedeći ponedjeljak, uz poraze i Cedevite Olimpije u Zagrebu od Cibone, i Mege u Laktašima od Igokee, s tim da nijednoj od te dvije momčadi utakmice ne znače ništa u smislu konačnog raspleta prije doigravanja. Ukratko, teorija koja Zadar može dignuti prema gore je “na klimavim nogama”.

Još jače je pak “sebi u nogu pucao” Split koji je u posljednja dva tjedna prvo na Gripama izgubio od već otpisane Cibone, da bi ga na Uskrs u Beogradu razbila Mega za četvrti poraz u posljednjih šest regionalnih okršaja. Nakon katastrofalnog otvaranja sezone (jedna pobjeda iz prvih osam kola), Žuti su na istovjetan način i zatvorili ABA ligu u kojoj su između toga dobili osam od 11 utakmica. Ali s obzirom da “konac dijelo krasi”, ocjena za Rimca i njegove igrače je jedva prolazna, i to samo zato jer se izbjegla borba za ostanak koja im je prijetila nakon starta s 1-7.

Dodajmo još da je do subote teoretsku šansu za plasman u doigravanje imala i Cibona, no, ni treći hrvatski predstavnik u regionalnom društvu na kraju nije napravio ništa iznad onoga što se moglo očekivati prije početka sezone, Igokea je pobjedom u Zagrebu ugasila Vukovima nadu da bi mogli dohvatiti to osmo mjesto koje posljednje vodi u doigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:51