Screenshot
PAO PARTIZAN U BEOGRADU

KAKAV PREOKRET U BEOGRADU Veljko Mršić opsovao suca, završio na tribini, a onda je Cedevita okrenula -17

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 13. studeni 2016. 10:28

Gianmarco Pozzecco upisao je prvu pobjedu kao treer Cedevite. I vjerojatno nitko neće biti sretniji od Veljka Mršića nakon što je njegov pomoćnik potpisao preokret u dvorani Aleksandar Nikolić, poznatijoj kao Pionir. Cedevita je do pete uzastopne pobjede (bez dvije druge momčadi u A-1 ligi), treće zaredom u ABA ligi došla na gostovanju kod Partizana.

I dobila potvrdu da su u "dodatnoj selekciji" pogodili s pojačanjima. Pierre Jackson i Marko Tomas su vodili, kapetan Miro Bilan, Luka Babić i Karlo Žganec pratili, a Pozzecco osebujno dirigirao povratkom "iz bunara" od 17 razlike bez isključenog Mršića. Nije Cedevita ovu mogla izgubiti, ne s Jacksonom u momčadi. Opet je, drugi put otkad je došao, a odigrao je tek šest utakmica, otišao preko 30, s tim da je jednom stavio 29. Kakvog je igrača Cedevita dovela. Plus Marka Tomasa, koji je odigrao petu utakmicu. I svih pet je Cedevita dobila. Slučajno? Promislite opet...

Možda i najzanimljivije stvari u ovoj utakmici odvijale su se u drugoj četvrtini kad su nakon 11 promjena u vodstvo i tri izjednačenja na scenu odlučili stupiti suci. Pa je tako Cedevita za dvije minute iskoristila bonus, a nakon što su Mirzi Begiću unutar 30 sekundi odsvirani diskutabilni prekršaj u napadu i izmišljeni u obrani, slovenski reprezentativac iz BiH je zaradio i tehničku. No, bio je to tek početak jer je situacija eskalirala minutu kasnije kad je Igor Dragojević odsvirao tehničku Veljku Mršiću, koji se s tim nije pomirio i sočno opsovao crnogorskog suca. I zaradio isključenje. Momčad je preuzeo Gianmarco Pozzecco. Na -16 jer je Partizan u međuvremenu napravio 16-0, uglavnom iz slobodnih bacanja. Onda je još Novica Veličković stavio tricu za 42:25. Da bi sudačkoj trojci, valjda, postalo neugodno, pa su okrenuli kriterij. Ništa novo za ABA ligu...

Sve to je djelovalo poticajno za hrvatskog prvaka. Zato jer su se razljutili Pierre Jackson i Marko Tomas. A kad se "španeri" razljute, to je onda ozbiljno. Jackson i Tomas su jednostavno odlučili kako ova utakmica neće završiti u prvom poluvremenu, te za tri i pol minute iskombinirali 21 poen (!), potpuno poništili zaostatak od 17 poena i omogućili Luki Babiću da iz tranzicije (asist Tomasa) stavi tricu za 49:49. Nakon poluvremena u kojem je dosuđen 31 prekršaj i tri tehničke, egal je bio sjajan rezultat za Cedevitu.

Kad su na startu drugog dijela nekoliko "projektila" izmijenili Will Hatcher i Pierre Jackson, bio je to znak da američki playmaker hrvatskog prvaka preuzima stvari u svoje ruke. Prije toga je Karlo Žganec asistirao s poda za polaganje Mirze Begića, a Tomas ogodio tricu za 61:61. Čime je domaćin mogao biti teakako zadovoljan jer su se stvari brzo okrenule. Jacksonova trica u završnici treće četvrtine, Babićeva na startu četvrte i onda još jedna Jamesova, donijele su Cedeviti dvoznamenkastu prednost, koja je značila potpunu kontrolu utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:09