Na fotografiji: Bojan Bogdanović i Roko Ukić slave pobjedu.
 Ales Fevzer / CROPIX
SRBIJU NISU SPOMENULI

AMERIKANCI 'U STRAHU' Hrvatska u Tokiju može prekinuti vladavinu Dream Teama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 16:56

Nakon završenih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, ugledni američki košarkaški časopis SB Nation osvrnuo se na zlatnu medalju svoje reprezentacije, ali i najavio potencijalne favorite u nadolazećim Igrama u Tokiju 2020. godine.

Osim Francuske, Kanade i Australije, jedna od spomenutih reprezentacija bila je i Hrvatska. Amerikanci su posebno izdvojili i Bojana Bogdanovića za kojeg vjeruju kako bi s preostalim reprezentativcima u budućnosti mogao uzdrmati dominaciju nedodirljivog SAD-a.

U detaljnoj analizi hrvatske reprezentacije, SB Nation navodi kako bi u Tokiju Hrvatska mogla biti bez Roka Ukića i Krunoslava Simona, koji će za četiri godine imati po 35 godina, ali također izdvajaju nadolazeće nade poput Darija Šarića i Marija Hezonje koji bi uskoro trebali postati glavni nosioci igre.

- Iako igra na poziciji 'četvorke' Šarić je pokazao nevjerojatan talent za razigravanje, a Hezonja ima izvanredan potencijal kao šuter i strijelac'.

REUTERS/Jim Young
REUTERS/Jim Young / REUTERS

Hrvatska je navedena kao treći najteži suparnik Amerikancima u Tokiju, a zanimljivo je kako SB Nation nije svrstao Srbiju u krug potencijalnih 'opasnosti, obzirom da su u Riju igrali u finalu.

Linker
05. svibanj 2024 03:51