JOSEP LAGO Afp
EUROLIGA

Fenerbahče nakon produžetaka slavio u napetom susretu s Monacom, Olympiakos srušio Barcelonu

Druga četvrtfinalna večer donijela je zanimljive susrete
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 24. travanj 2024. 23:40

Druga četvrtfinalna večer Eurolige donijela je napeti ogled između Monaca i Fenerbahčea, gdje su gosti nakon produžetka slavili rezultatom 95:91. I u drugoj utakmici slavili su gosti, gdje je Olympiacos rezultatom 77:75 porazio Barcelonu.

Monaco je protiv Fenerbahčea krenuo goropadno te je već u prvoj četvrtini vodio s 11 razlike. Početkom drugog poluvremena gosti su se probudili te su došli na samo pola koša zaostatka. Nastavak je protekao u izjednačenom tonu, gdje Fener nikako nije uspijevao preći u vodstvo. Kad je izgledalo da će Monaco ipak mirno privesti utakmicu kraju ekipa Fenera je napravila seriju te ipak preuzela vodstvo preko Nicka Calathesa. Na kraju Mike James s jedne te Marko Gudurić s druge strane nisu uspjeli pogoditi za pobjedu pa se otišlo u produžetak, gdje je sve u svoje ruke preuzeo Calathes te tako donio pobjedu svojoj ekipi. Kod Fenera najbolji su bili Nigel Hayes s 19 te Calathes sa 17 poena, dok je u redovima Monaca Elie Okobo zabio 19.

Olympiacos je bolje otvorio utakmicu te su nakon prvog poluvremena imali prednost od devet razlike. Barcelona se iz svlačionice nije vratila ništa agresivnija, već su nastavili griješiti te gubiti lopte. Imao je Olympiacos u nekim trenucima čak i 13 razlike, no onda se na početku zadnje četvrtine probudila Barcelona te se totalno rezultatski približila. Nicolas Laprovittola tricom je doveo Barcu na samo -2, no na drugoj strani brzo je jednakom mjerom odgovorio Isiah Canaan. No jednostavno se Barcelona prekasno uključila u utakmicu te su u egal završnici izgubili. Najbolji u domaćim redovima bili su Jabari Parker te Willy Hernangomez s 13 poena, dok je pobjedničke trupe predvodio Nigel Williams-Goss s 15 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:40