Dario Šarić na dvoboju s Belgijom

 FIBA
REAKCIJE POBJEDNIKA

Šarić nakon maestralne partije: ‘Taj potez sam zadnji put napravio u juniorima. Ljubav te nekad i pojede...‘

Ivica Zubac poručio je da je ovakva igra Hrvatske recept koji treba nastaviti primjenjivati
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 21:48

Hrvatska je na startu predolimpijskog turnira nadjačala reprezentaciju Belgije s visokih 86:55. Najbolji učinak ostvarili su Mario Hezonja (22p, 5s, 2a), Ivica Zubac (18p,14s,4a) i Dario Šarić (17p, 3s, 4a) i poveli nas do impresivnog trijumfa u lovu na Olimpijske igre, a zatim i prokomentirali dvoboj.

Mario Hezonja samo je projurio uz novinare i uzviknuo:

- Nema predaje!

Ivica Zubac je ovako vidio naš prvi nastup u Istanbulu, primajući čestitke za kontrolu reketa:

- Pa to mi je posao, dobro se osjećam, suigrači su mi vjerovali, pokrivao sam momčad iza, zatvorio sam reket. Bekovi su vani odradili sjajan posao vani i to je to. Vjerovao sam da ćemo doći pobjede, jer sam znao da smo kvalitetni, znam da smo dobro radili na treninzima, znam da je lopta išla. Nisam bio siguran kako ćemo odmah povezati stvari u obrani, jer na treningu znaš akcije koje igra druga petorka, znaš kakve se akcije vrte, pa je to uvijek nešto u čemu ne možeš imati pravi osjećaj. Ali, evo, izgledalo je dobro i ovo recept kako trebamo nastaviti.

OK, ali nakon samo tjedan dana treninga Hrvatska je izgledala prilično moćno...

- Kvaliteta je tu, imamo mi dobrih igrača, imamo individualce koji igraju košarku na ozbiljnoj razini, koji znaju igrati. Znamo se i kroz mlađe kategorije i nije to neka znanstvena fantastika.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kolika je moć u suradnji Zupca i Šarića, jer obojica su stanju igrati na niskom postu?

- Puno to znači, veliki smo, netko će od nas kad-tad doći do situacije u kojoj ga čuva niži igrač. Znamo to prepoznati, samo je važno da imamo dobar raspored u napadu - zaključio je Zubac.

Kapetan Dario Šarić došao je ispred novinara dobro raspoložen, širokog osmijeha.

- Zadnji puta sam se bacio za loptom u reklame na 35 razlike valjda u juniorima, ha-ha...

I to nešto govori o hrvatskoj izvedbi u nedjelju.

- Čvrsto smo krenuli u utakmicu, od samog starta smo pronašli agresivnost, i cijela je petorka to prihvatila. Mi smo bolji od Belgije koja nije bila u punom sastavu, imali su dosta mladih igrača. Osjetili smo da je takvu momčad najbolje stisnuti od samog podbacivanja, da odmah zagospodarimo terenom. I to se sve dobro rasplelo. Pokrivali smo leđa jedan drugome i sve to je bilo OK. Međutim, ovo je tek početak, idemo utakmicu po utakmicu, čeka nas već Švedska u ponedjeljak.

Za nas je bio sjajan osjećaj gledati Hrvatsku bez stresa, kakav je bio osjećaj igrati takvu utakmicu?

- Ne mogu reći da je meni uvijek stres igrati za reprezentaciju, ali uvijek se tu radi o većem naboju, veća su moja očekivanja i uvijek sve to skupa malo nervoznije. Predstavljaš tu svoju zemlju, tu je ljubav, nije to jednostavno. I sve to te nekada pojede, nekada ispadne dobro. Ajmo mi utakmicu po utakmicu, ne znam tko je favorit, tko nije, mi idemo biti najbolji što možemo odmah od prve sljedeće utakmice, od Švedske u ponedjeljak navečer - završio je Šarić.

Uz novinare je prošao i Borna Kapusta, s ledom na desnom ramenu.

- Ne mogu uopće podići ruku - dobacio je.

Linker
07. svibanj 2024 04:54