CROPIX
SAD SE ZNA TKO ĆE BITI VOĐA

DINO RAĐA PROGOVORIO O PROBLEMIMA U REPREZENTACIJI I OTKRIO 'On je bio naš jedini pravi profesionalac na Eurobasketu, ovo je stvarno katastrofa'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. rujan 2017. 20:06

Dino Rađa bio je jedan od gostiju na oproštaju Dude Ivkovića od košarke, jedan od najboljih europskih trenera svih vremena zaključio je karijeru u Pireju, u dvorani Olympiacosa, koji je prije točno 20 godina odveo do prvog naslova europskog prvaka.

Promovirao me

- Išao sam jer osjećam poštovanje prema Ivkoviću. On mi je bio trener u reprezentaciji kad sam imao 20 godina, puno toga me naučio i bio je pravi autoritet - rekao je Rađa po povratku u Split.

- On je jako bitan dio moga života, promovirao me u prvu petorku reprezentacije. Godinu dana ranije još sam bio klinac koji je minute dobivao protiv Rumunjske, a te 1988. igrao sam puno i u prvoj petorci reprezentacije, koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu.

Predvodnik uz Bojana

U Pireju je bilo lijepo, ali ne treba pretjerivati s epitetima.

- Ne mogu reći da je bio spektakl, dvorana nije bila puna, a utakmica kao utakmica nije ponudila nešto posebno.

Za hrvatsku košarku puno je važnije da se Rađa kao predsjednik Stručnog savjeta HKS-a našao s jednim od naših najboljih košarkaša Darijem Šarićem.

- Jesmo, našli smo se i razgovarali o svemu. Dosta dugo smo razgovarali.

O detaljima razgovora Rađa nije htio previše elaborirati.

- Važno je reći da je Dario jedini igrač koji se u toj reprezentaciji za Europsko prvenstvo pokazao kao stopostotni profesionalac. To znači da je nakon svakog treninga ostajao dodatno raditi. Sve ovo što po njemu pljušti od našega ispadanja od Rusije, stvarno je katastrofa.

Za Rađu ništa oko Šarića nije sporno, možda se samo dodatno uvjerio u Šarićevu igračku i ljudsku kvalitetu ovoga ljeta.

- On je definitivno nositelj naše reprezentacije, njen predvodnik zajedno s Bojanom Bogdanovićem. Jasno je da se neke stvari u reprezentaciji moraju promijeniti i o tome smo također razgovarali, no, to nisu stvari koje ćemo rješavati preko medija.

Linker
18. svibanj 2024 07:25