Damir Krajac / CROPIX
DRAMA U SAVSKOJ

Fiba želi izbaciti Cibonu i iz regionalne lige zbog dugova prema trojici igrača!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. srpanj 2014. 17:04

Cibona ne smije igrati ABA ligu sljedeće sezone! Tako su neki protumačili dopis koji je stigao u HKS, ali i na adresu ABA lige, u kojem se sugerira da se Ciboni zbog lošeg financijskog poslovanja zabrani i ovo međunarodno natjecanje...

- Ne mogu nam zabraniti igranje ABA lige jer tu se ne radi o klasičnom međunarodnom natjecanju, već svojevrsnom dodatku nacionalnim prvenstvima - objašnjava Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

Pod Tornjem se dakle ne boje, a FIBA se na ovaj potez odlučila zato što blokada koju je izrekao BAT zbog dugova prema Marku Tomasu (oko 3,2 milijuna kuna), Damiru Markoti (oko 2,4 milijuna) i Gordanu Giričeku (oko 800.000 kn) nije dala rezultat. Odnosno zabrana dovođenja igrača iz inozemstva, a tu su uključeni i naši koji do rujna 2013. nisu registrirani u Hrvatskom košarkaškom savezu, nije natjerala Cibonu da plati svoje bivše igrače. Kako trenutno Vukovi nemaju “ni za papar”, ukupno milijun eura za Tomasa, Markotu i Giričeka više je nego previše.

Što se uopće radi u Ciboni?

- Slažemo momčad za sljedeću sezonu - neobično mirno će Čavlović.

- Bit će to mlada momčad s nekoliko starosjedilaca. Razvoj mladih jedini je put na ovim prostorima. Već sad imamo neke konture, dogovore s pojedinim igračima, te obećanja.

Ništa konkretno jer i mogući novi igrači čekaju što će biti s klubom...

- Ono što ja vjerujem jest da neće biti stečaja, a s onim što budemo imali, pokušat ćemo izvući najviše moguće. Trenutno je najvažnije da će Cibona opstati i ostati pod tim imenom - zaključio je direktor.

O “političkom prepucavanju” na relaciji predsjednik kluba Ivica Lovrić (čitaj: gradonačelnik Milan Bandić) - predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, Domagoj Čavlović nije se izjašnjavao. Pa čak ni na temu posljednjeg Kosorova medijskog istupa u kojem je rekao da se sastao s trenerom i igračima, te da su oni spremni odreći se pola onoga što im Cibona duguje, a da im se druga polovica isplati u sljedeće tri godine.

Kako i zašto je Darinko Kosor “otvorio predstečajnu nagodbu”, odnosno kakve uopće ingerencije ima nad tim, zasada ostaje nejasno. Možda će biti jasnije nakon sjednice Gradske skupštine na kojoj bi se opet trebalo govoriti o Ciboni (do utorka poslijepodne te točke nije bilo na dnevnom redu), odnosno o 31. svibnja izglasanih 43 milijuna kuna za spas kluba...

Linker
01. svibanj 2024 22:08