DAMIR SKOMRLJ Cropix
SADA JE SLUŽBENO

Kruno Simon ima novi klub! Vratio se u rodni grad i objasnio svoj izbor: ‘Nije to bila lagana odluka‘

‘Mislim da je klub vrhunski uređen, da je dobra atmosfera i da rade puno s mladim igračima‘
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2022. 12:09

Sada već bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Krunoslav Simon vratio se u svoj rodni Zagreb i potpisao ugovor s Cedevitom Junior.

Dvostruki europski prvak s turskim Anadolu Efesom od sada će i službeno zaigrati u novome dresu. Potvrdio je to i sam klub preko svojih kanala.

Dugo se vremena nagađalo gdje će Kruno nastaviti karijeru. Spominjali su se i Cibona i KK Dinamo, nagađalo se i o kraju karijere, ali sada je riješena i ta nepoznanica.

Simon se, podsjetimo, na kraju nedavno završenog Eurobasketa oprostio od reprezentacije.

Simon već ima iskustvo s glavnim trenerom Damirom Mulaomerovićem iz reprezentacije, i iz igračkih dana kad su dijelili svlačionicu u KK Zagrebu. Nakon Zagreba, Simon je svoje prvo inozemstvo iskustvo imao u Unicaji kod nekadašnjeg trenera Cedevite, Jasmina Repeše. Jednu sezone se zadržao u Španjolskoj, nakon toga odlazi u Lokomotiv Kuban na dvije godine. 2015. godine Kruno je potpisao ugovor s talijanskim klubom Olimpia Milano gdje se zadržao dvije godine, nakon toga je otišao u redove turskog velikana.

Suradnja sa Simonom je potpisana na godinu dana, potvrdili su iz Cedevite Junior.

“Kao što već znate odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu Junior. Odlučio sam se za Cedevitu Junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam sretan što se priključujem Cedeviti Junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38. godina. Baš se veselim ovoj suradnji i sezoni koja je pred nama”, izjavilo je novo pojačanje Cedevite Junior za službenu stranicu kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:26