Roko Leni Ukić i suigrači su dobili sportskog direktora

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NAKON 16 MJESECI

Split napokon dobio sportskog direktora - u klub se vratio član momčadi koja je tri puta bila prvak Europe

Počeo je igračku karijeru u Splitu, bio pomoćni i glavni trener, a sada je preuzeo novu ulogu.
Piše: S.N.Objavljeno: 31. prosinac 2021. 10:46

Nakon 16 mjeseci i odlaska Vedrana Vukušića s te pozicije, košarkaši Splita su dobili novog sportskog direktora. Klub s Gripa je posljednjeg dana 2021. godine potvrdio da se u Split vraća bivši igrač i trener Teo Čizmić koji će se po prvi put okušati u novoj ulozi.

Čizmić je košarkašku karijeru počeo u Splitu i bio je član momčadi Jugoplastike/POP-a 84 koja je osvojila tri naslova prvaka Europe, a nakon što je još igrao u Sloveniji, Izraelu, Turskoj i Belgiji, pred kraj karijere se vratio u Split gdje je 2006. završio s igračkom, ali i počeo s trenerskom karijerom.

Prvo je Čizmić bio pomoćnik u Splitu da bi ga 2008. preuzeo kao glavni trener. Nakon toga je vodio Steauu iz Bukurešta, poljski Koszalin te mađarske klubove Kormend, Atomeromu i MZT, što mu je bio i posljednji trenerski angažman. Bio je i pomoćni trener u Ciboni te Cedeviti Olimpija.

Sada je Čizmić prihvatio ulogu sportskog direktora Splita, a klub s Gripa je priopćio kako je njegovim imenovanjem kompletirana stručna križaljka 'Žutih'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 22:27