Vito Kučić

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix
TRIJUMF NA GRIPAMA

Splitski junak nakon slavlja u derbiju: ‘Ovo nam može dati krila, ne bojimo se nikoga‘

"Trenutačno nam je prva želja da budemo najbolji kada bude najpotrebnije", rekao je Vito Kučić
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 14. travanj 2024. 08:51

Svaka derbi utakmica iznjedri nekog svog junaka. Taj epitet je u derbiju košarkaške FAVBET Premijer lige između Splita i Cibone pripao razigravaču Žutih Viti Kučiću, koji je imao veliku minutažu uslijed izostanka Mate Kalajžića. Mladi Riječanin odlično je iskoristio tu ulogu te punio sve statističke rubrike. U pobjedu 79:72 ugradio je 15 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

Ovo će nam dati krila

Ponovno to nije bila baš lijepa predstava sa strane Splićana. Cibona je s četiri seniora i bez kapetana Radovčića kontrolirala utakmicu gotovo 30 minuta. Split je kroz prvo poluvrijeme bio u debelom zaostatku, koji je mogao biti i veći da nije bilo upravo Vite Kučića. Žuti su ipak uspjeli spriječiti novu blamažu, a Kučić se osvrnuo na ogled u kojem je Splitu za pobjedu bilo dovoljno 10 minuta ozbiljnije košarke.

- Tražili smo se tri četvrtine, što je Cibona iskoristila i kažnjavala nas za svaku pogrešku. Na kraju smo ostali mirni i preokrenuli te odnijeli važnu pobjedu - počeo je mladi organizator igre Splita, koji je nakon određene šuterske krize napokon pronašao svoj ritam igre i doveo žute do pobjede.

image

Vito Kučić

PEDJA MILOSAVLJEVIC Cropix

- Malo me poremetio ritam utakmica, pošto nisam igrao prvenstvo dva mjeseca, svaki rad se isplati i nadam se da je ovo tek početak. Na meni je da nastavim još više trenirati. Drago mi je da sam uspio doći do svog ritma i vjerujem da dolaze još bolji dani.

Žuti zadnjih mjeseci prolaze kroz rezultatsku krizu, od koje još više brine dojam koji nije baš najbolji. Pobjeda protiv starog rivala može dobro doći za podizanje samopouzdanja

- Ova pobjeda nam sigurno može dati krila, malo smo se skupili i vidjeli da možemo kad hoćemo. Obrazac nam mora biti ova zadnja četvrtina i mislim da neće biti problema u završnici - uvjeren je Kučić.

- Svaka ekipa tijekom sezone doživi krizu, to nije ništa čudno. Na nama je da još jače zagrizemo i treniramo sad kad imamo vremena za pripremu utakmica. Moramo se dizati kako sezona ide kraju.

image

Favbet logo

PR

Svjestan je Kučić da sezona dolazi u najbitniji stadij, Split ima jasne ciljeve i ambicije za kraj sezone.

- Glupo bi bilo od mene ili bilo koga iz momčadi da ne mislimo da možemo ići do kraja. Sigurno se može, samo moramo ostati smireni. Svaka sljedeća utakmica treba nam poslužiti kao priprema za završnu fazu sezone, a kada dođe do toga moramo biti na našoj najboljoj razini. U tom slučaju se ne bojimo nikoga. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe da sezonu završimo na što bolji i uspješniji način.

Igrali smo NBA ritmom

Splitova desetka pronašla je razloge višemjesečne krize Splita.

- Bilo je teško fizički, ali još više psihički to prebroditi. Igrali smo u NBA ritmu gotovo dan za dan, potrošili smo se fizički, a naročito psihički. Za svaku utakmicu je potrebna posebna psihička priprema, a ona zna biti izrazito teška. Bez obzira na sve, mi smo vjerovali i još uvijek vjerujemo da možemo ići do kraja i takav način razmišljanja ćemo i zadržati - jasan je Kučić, prema čijem se načinu razmišljanja ne bi reklo da je pred dva tjedna napunio 22 godine.

Mladi reprezentativac hrvatske vjeruje da je pobjeda protiv Cibone početak povratka njegove momčadi na pravi i željeni put.

- Svi se tome nadamo. Trenutačno nam je prva želja da budemo najbolji kada bude najpotrebnije. Nadam se da ćemo na kraju svi skupa slaviti - završio je Vito Kučić, koji od prosinca stanuje na Gripama i u uvodnim nastupima je oduševio splitsku publiku koja ga je otprije zazivala u žutom dresu i dobro znala za što je ovaj mladić sposoban.

No, kolektivna praznina koja se posljednjih mjeseci uvukla u momčad nije zaobišla ni njega. Posljednjih par utakmica se mučio sa šutom, no ono što najviše oduševljava kod Kučića je da posjeduje nepresušno samopouzdanje što nije karakteristično za mladog igrača. I kad nije pogađao nastavio je šutirati, pa je tako dočekao i utakmicu u kojoj je ubacio 5 od 7 šutova.
Utakmice protiv Cibone, u kakvom god da je ona stanju, uvijek su derbiji i posebne utakmice za navijače. Ljubiteljima žute boje slatku pobjedu donio je Vito, koji može biti presudan faktor u sastavu Slavena Rimca u završnici sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:17