Screenshot: YouTube
NJEGA JE LIJEPO GLEDATI

KAPETAN HRVATSKE U POZITIVNOM ŠOKU NAKON OKRŠAJA S JEDNIM OD NAJVEĆIH TALENATA DANAŠNJICE 'Ja takvo nešto nisam nikada vidio!'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 16:19

U Opatiji smo svjedočili klasi Luke Dončića. Roko Ukić stao je u red onih koji su sipali samo pohvale na račun 18-godišnjeg slovenskog reprezentativca.

- Prvo što sam rekao nakon utakmice bilo je da to odavno nisam vidio. Onda sam se ispravio i kazao da takvo nešto nisam nikada vidio! Nikada nisam vidio momka od 18 godina da tako igra košarku. Pazite, da on sada ima 25 godina, mi bismo vjerojatno govorili da je riječ o najboljem igraču u Europi. Jedini razlog zašto se to ne govori jest taj da to možda zvuči previše s obzirom na njegove godine. No ako zanemarite te godine i gledate samo igrača, ako možda nije najbolji, onda je definitivno top tri ili top pet igrača. Nevjerojatno je kad se u jednom igraču spoje onakva efikasnost i onakva atraktivnost. Njega je lijepo gledati. Usput, odluke su mu vrh.

Obično atraktivni igrači budu skloniji greškama jer pokušavaju svašta ne bi li upecali pravi potez. Dončić pak napravi tri nevjerojatna poteza, efikasna, ne samo po šutu, nego po svim parametrima. I pamet. On vjerojatno nije najbrži igrač na svijetu, ali to toliko dobro skriva, bez kompleksa čuva Bogdanovića, koji je vrhunski napadač. Ma taj je mali rođen za košarku, po svemu, a ono kako je odigrao protiv nas bilo je čudesno. Možda i iznad njegove objektivne vrijednosti, no ako je tako odigrao, ima to u sebi. Teško je kod njega naći lošu stvar u igri.

Linker
02. svibanj 2024 07:03