REUTERS
CIJENI HRVATSKE KOŠARKAŠE

KOMPLIMENTI ŠPANJOLSKOG IZBORNIKA HRVATSKOJ REPREZENTACIJI 'Hrvatsku vidim kao jednog od favorita za zlatnu medalju'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. rujan 2017. 23:38

Španjolski izbornik Sergio Scariolo vidi Hrvatsku kao jednog od favorita za osvajanje Eurobasketa, rekao je u razgovoru za Marcu.

- Hrvatska je momčad najviše razine, a ne bi me iznenadilo vidjeti Crnu Goru s medaljom ili blizu nje - rekao je 56-godišnji Scariolo, pod čijim je vodstvom Španjolska osvojila tri od posljednja četiri Eurobasketa.
- Svjesni smo da smo među favoritima za medalju. No isto tako znamo da razlika između medalje i četvrtfinala može biti u samo jednom košu, slobodnom bacanju ili sitnom detalju.

Upitan vidi li osim Francuske, Srbije i Litve još koga kao favorita za osvajanje zlatne medalje, odgovorio je:

- Da, Hrvatsku. Također Tursku, koje je uvijek višestruko bolja na svom terenu. A onda tu dolazi Latvija kao moguće iznenađenje jer je najtalentiranija od svih ekipa koje se nalaze iza glavnih favorita. Također je tu Italija s igračem poput Belinellija.

Španjolska će biti reprezentacija s najviše igrača iz NBA lige, čak šestoricom.

- To je relativno. Neki od njih dolaze s nakupljenim iskustvom ondje, ali jednaku težinu ima igrač s iskustvom visoke razine Eurolige. Štoviše, igrač iz Eurolige može biti superiorniji od NBA igrača čiji klub nije imao ambiciju ući u doigravanje ili ako igrač nije imao važnu ulogu u momčadi - rekao je Scariolo.

U odnosu na prošlo ljeto i OI u Riju za Španjolsku zbog ozljeda i umora neće nastupiti Segio Llull, Felipe Reyes, Nikola Mirotić, Rudy Fernandez i Victor Claver.

- Naravno da me to zabrinulo. Naše su se obrambene mogućnosti rasplinule i moramo sve učiniti da to ne utječe na rezultat.

Posebno ga brine izostanak Llulla.

- Nemoguće je da netko drugi bude to što je on. U Europi ne postoji igrač poput njega. Biti tako dobar na obje strane terena i tako bitan, kako na parketu tako i u svlačionici...

Međutim, Scariolo nije zaboravio zaključiti:

- Sada nema povratka. Svaki se dan sjetimo Llulla, ali sada ga moramo zaboraviti.

Linker
19. svibanj 2024 22:11