Allen Iverson

 BENNETT RAGLIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
THE ANSWER

Legendarni Iverson očaran Dončićem: ‘Ne želim da itko shvati ovo na pogrešan način...‘

Sa svojih 183 cm radio je čuda na NBA parketima i ostavio neizbrisiv trag u košarkaškoj ostavštini
Piše: Vito TomasObjavljeno: 23. veljača 2024. 23:44

Allen Iverson, jedna od nezaboravnih legendi NBA franšize, gostovao je u podcastu Shaquillea O‘Neala i dao neke, blago rečeno, kontroverzne izjave. Nije Iverson, naravno, ni najmanje imao namjeru za takvo što, više puta se i ogradio, no igra riječi u koju se upustio rijetko kada ima pozitivan ishod.

Na pitanje o Luki Dončiću iskazao je svoju očaranost slovenskim košarkašem i to na vrlo interesantan način.

- Njegov je stil igre miks ulične i profesionalne košarke. Ne želim da itko shvati ovo što ću reći na pogrešan način, ali on igra kao da je crnac - rekao je Iverson.

Osvrnuo se ‘The Answer‘ i na pitanje o modernoj košarci, odnosno kako bi se on snašao i koliko bi poena po susretu brojio u današnjem NBA-u.

- Nisam bio najbolji strijelac kada je Kobe postizao 35 poena po meču. Ja sam ubacivao 33 te godine. U današnjem NBA-u, gdje ima mnogo više prostora, ubacivao bih 43 po meču. Ako sam tad mogao 33, znam da bih danas mogao barem deset više – odlučno je poručio čuveni američki košarkaš, danas 48-godišnjak.

Iverson je jedan od najboljih ‘niskih‘ košarkaša u povijesti. Sa svojih 183 cm radio je čuda na NBA parketima i ostavio neizbrisiv trag u košarkaškoj ostavštini. U NBA je stigao 1996. nakon što su ga iz Philadelphije 76ersa izabrali kao prvi pick drafta. Tamo se zadržao deset godina, a zatim igrao za Denver Nuggetse, Detroit Pistonse i Memphis Grizzliese, da bi se 2010. vratio u 76erse završiti NBA karijeru. Posljednju sezonu odigrao je u turskom Besiktasu. Četiri je puta bio najbolji strijelac lige, 11 puta zaigrao u All Star momčadi, no nikad nije uspio osvojiti prsten.

Linker
21. svibanj 2024 16:37