Antonio Vranković (lijevo)

 RONALD GORSIC/CROPIX
PROMJENE U CIBONI

Ljetos programirani prvi centar Vukova na vlastiti zahtjev napustio klub, vratio se 36-godišnji Novačić

Vranković iz Cibone odlazi u Pardubice, češki klub u kojem je trener naš Dino Repeša
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. siječanj 2022. 17:08

Na prijelazu dvije godine je došlo do promjena u svlačionici Cibone, koju je na vlastiti zahtjev napustio Antonio Vranković (25), ljetos programirani prvi centar Vukova. Vranković je u posljednjim danima 2021. zatražio i dobio raskid ugovora nakon što je protiv Cedevite Olimpije ostao izvan rotacije trenera Vlade Jovanovića. Naime, startera Danka Brankovića je u toj utakmici odmarao Josip Popić, koji se nedavno vratio pod Toranj s posudbe u Zaboku.

Negdašnji student sveučilišta Duke, koji je prvi profesionalni angažman imao 2019. u Španjolskoj (druga momčad Gran Canarije), protekle je dvije sezone igrao za Spit, dok iz Cibone odlazi u Pardubice, češki klub u kojem je trener naš Dino Repeša. Vranković je za Cibonu u ABA ligi ove sezone upisao 11 nastupa te ubacivao 3,9 poena, uz 2,9 skoka za 10,7 minuta.

Kako je, osim Vrankovića, Cibona minimalno na tri mjeseca ostala bez Roka Prkačina, koji je bio u Barceloni na operaciji stopala, dok se protiv Cedevite Olimpije ozlijedio Nathan Reuvers, pod Tornjem su morali naći neko rješenje u situaciji kad je klub pod blokadom dovođenja igrača iz inozemstva i pronašli su ga u Ivanu Novačiću (36), koji je bio bez angažmana nakon što je proljetos zaključio svoju četvrtu sezonu među Vukovima. Novačić je prošle sezone u ABA ligi imao 10,1 poena i 2,3 skoka po utakmici za Cibonu.

Linker
18. svibanj 2024 14:35