Steve Kerr

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
VELIKA TUGA

Slavni trener u suzama: ‘Ovo u Beogradu je bilo razarajuće, prožeti smo šokom i emocijama‘

‘Srceparajuće. Razarajuće. Tako se osjećam otkako je umro. Ovo mi je nešto najteže otkako sam u NBA-u‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2024. 12:24

Dejan Milojević tragično je preminuo prije šest dana od posljedica srčanog udara. Bivši košarkaški reprezentativac Srbije otišao je u dobi od svega 46 godina, a posljednji posao bio mu je u Golden State Warriorsima, gdje je bio pomoćni trener.

Talentirani stručnjak dirljivo je oplakan u San Franciscu i u Beogradu. Na utakmici Partizana i Mege u beogradskoj Areni skupilo se 23 tisuće ljudi, a velika većina njih neutješno je plakala za omiljenim Dekijem. Riječ je o klubovima u kojima je Milojević stasao kao igra-č i trener.

U San Franciscu je pak cijela ekipa Warriorsa pratila tužne scene iz Beograda,

- Cijela momčad gledala je beogradski oproštaj s Dekijem. To je na sve nas ostavilo takav dojam da smo morali otkazati trening – sa suzama u očima izjavio je trener Steve Kerr, kojem je preminuli Dejan Milojević bio prvi suradnik.

U majici na kojoj je uz inicijale preminulog Milojevića pisalo ‘Brate‘, Kerr je dodao:

- Srceparajuće. Razarajuće. Tako se osjećam otkako je umro. Ovo mi je nešto najteže otkako sam u NBA ligi. Teško je opisati kako nam je ovih tjedan dana. Izgubili smo nekoga tako bliskog. I važnije od toga, najteže je vidjeti kako njegova obitelj pati. Zadnji dani su nam prožeti šokom, emocijama, velikim izljevima ljubavi... Ne znam jeste li vidjeli događaj u Srbiji, igrala su dva kluba u kojima je on bio. Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvijezda. Ne znam jesam li ikad vidio takvu počast nekome. Gledali smo to kao momčad. Stekli smo bolju sliku o tome što je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, puno je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli... Ovo je bilo razarajuće za nas – rekao je američki košarkaški velikan Steve Kerr.

Linker
01. svibanj 2024 02:24