SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NOVA IMENA U KLUBU

Svjetlo na kraju tunela, Cibona je pred lukom spasa! Ovi ljudi će pokušati promijeniti krvnu sliku kluba

Hari Iyengar i Tomislav Šerić nisu "obični" članovi Skupštine kluba
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. veljača 2022. 08:57

Hari Iyengar i Tomislav Šerić nova su lica u Skupštini Cibone. Javnosti nisu posebno poznati, pa je njihovo imenovanje prošlo gotovo pa nezamijećeno. Međutim, njih dvojica predstavnici su investitora s kojim je Cibona već započela ozbiljnu financijsku suradnju, a koja bi u budućnosti trebala biti daleko ozbiljnija. Ili je možda najpoštenije reći - sudbonosna za opstanak kluba.

Cibonin predsjednik Mario Petrović još je na razgovoru s gradonačelnikom Tomaševićem najavio ulazak u klub velikog američkog investicijskog fonda. Po onom što se dalo čuti, Petrović nije govorio samo o krupnom sponzoru, nego o investitoru, ulagaču, koji u Cibonu ulazi s novcem koji bi potpuno promijenio krvnu sliku kluba. Takvog je investitora još prošle godine u neslužbenim razgovorima najavljivao Petrovićev prethodnik Mladen Bušić, koji se u međuvremenu povukao iz kluba, kako nikome ne bio smetnja zbog političkih razmirica s Tomaševićem.

Zato je ulazak u Cibonu Harija Iyengara i Tomislava Šerića ustvari senzacionalna vijest, koja je veća i bitnija od brojnih igračkih ili trenerskih transfera koji bi u neka druga vremena dobila šlagerske tretmane na naslovnicama novina. Iyengar i Šerić doslovno su vjesnici "svjetla koje stiže na kraju tunela", kroz koji Cibona putuje već 15-tak pa i više godina.

Pregovori s grupacijom u kojoj Iyengar i Šerić imaju važne uloge trajali su mjesecima. I u njima se nije razgovaralo o glavnom sponzoru, ili o nekoliko milijuna kuna. Razgovaralo se o strateškom ulaganju koje će Ciboni omogućiti da sljedećih godina financijski napokon stane na zdrave noge te postane konkurentan klub u europskim okvirima.

Iyengar i Šerić kao članovi Skupštine su "prethodnica" koja bi trebala kulminirati potpisom ugovora. Datum još nije definiran, ali na nekoliko adresa uvjeravaju nas da će sve biti riješeno prije kraja tekuće sezone. Što će u povijesti vjerojatno biti upisano kao dan kad je Cibona prestala živjeti u financijskoj agoniji. I kad se zaputila na stazu kojom je nekada kročila kao europski košarkaški gigant.

Ako nekome još nije jasno, Cibona bi s potpisom ugovora s američkim fondom postala klub sa sigurnom budućnosti. Ne dogodi li se taj potpis, propast joj je skoro pa zajamčena. I već bismo velikim dijelom tome i svjedočili da ti isti investitori nisu već ušli u klub i priložili pozamašnu svotu novca...

Linker
20. svibanj 2024 16:21