Dalibor Dikson Desantović

 KK NAPREDAK
TRAGEDIJA U RUMUNJSKOJ

Tužne vijesti iz susjedstva: Iznenada preminuo srpski trener, srce ga je izdalo u teretani

U košarkaškoj karijeri je, osim u Rumunjskoj, ostavio dubok trag u Bugarskoj i u Republici Srpskoj
Piše: HinaObjavljeno: 04. travanj 2023. 22:29

Tužne vijesti stižu iz susjedne Srbije. Bivši srpski košarkaš i košarkaški trener Dalibor Dikson Desantović iznenada je preminuo u Rumunjskoj gdje je radio u CS Phoenix Galațiju. Kako javljaju mediji u Rumunjskoj i Srbiji, Desantović je preminuo od posljedica infarkta.

Desantović je bio u teretani kada se dogodio ovaj koban trenutak. U košarkaškoj karijeri je, osim u Rumunjskoj, ostavio dubok trag u Bugarskoj i u Republici Srpskoj gdje je osvojio prvenstvo s Radnikom iz Bijeljine. Od Desantovića se oprostio i Napredak iz Aleksinca u kojem je započeo, ali i završio karijeru 2012. godine.

‘Dugogodišnji igrač i kapetan našeg kluba Dalibor Destanović danas je iznenada preminuo od posljedica srčanog udara. Destanović je svoju košarkašku karijeru započeo 1991. godine u našem klubu. Tijekom karijere igrao je u drugim srpskim klubovima, ali iu inozemstvu. Zapažene rezultate postigao je igrajući u Bugarskoj i Republici Srpskoj‘, poručili su iz Napretka pa dodali:

‘Nakon završetka igračke karijere bio je trener mlađih kategorija u našem klubu, a jedno vrijeme i trener prve momčadi. U Rumunjskoj je nastavio raditi kao trener. KK Napredak obitelji Destanović izražava iskrenu sućut‘,poručili su iz njegovog matičnog kluba.

Linker
10. svibanj 2024 11:34